Valaistuksen visionäärien paluu pohjolaan synnytti työpaikkoja

Kempeleestä, valaistusyritys Greenlediltä löytyy innostunutta väkeä, jolla on katse suunnattuna eteenpäin.

"Tiesitkö, että sinä oot tehnyt meidän kanssa yli 70 työpaikkaa?"

Greenledille työllistyneen Tiina Kaarakaisen mukaan töihin lähtö ei tunnu yhtenäkään aamuna tympeältä, kun tietää, että tehtaalla nauru raikaa ja hommia tehdään hyvällä porukalla ilman turhia titteleitä tai kumartelua.

Greenled noudattaa kaikessa tekemisessään kestävän kehityksen periaatteita ja kantaa vastuunsa myös henkilöstön hyvinvoinnista. Yritys kuuluu Suomessa vastuullisuuden edelläkävijöihin tuottamalla ympäristöystävällisiä ledivalaistusratkaisuja.

Greenled sai alkunsa vuonna 2009, kun kolme eri alojen asiantuntijaa pohti yhdessä, kuinka teollisuustoimitilojen, myymälöiden, hallien ja toimistojen valaistuksen voisi ratkaista järkevämmin. Vastaus löytyi led-tekniikasta. Kun valaistus suunnitellaan ja toteutetaan fiksusti, yritysten energiankulutus pienenee. Se tarkoittaa rahan ja ympäristön säästöä.

OPn rahoituksen avulla Greenled saattoi ensin laajentaa ja kansainvälistää toimintaansa Kiinaan. Sittemmin tuotanto pystyttiin OPn tukemana siirtämään takaisin Suomeen. Tuotannon palauttaminen paransi kustannustehokkuutta, tuotteiden laadunvalvontaa ja toimitusvarmuutta. Ehkä tärkeimpänä muutoksena syntyi runsaasti uusia työpaikkoja Kempeleeseen ja muualle Suomeen.

Nykyään yritys työllistää OPn avulla Suomessa noin 80 ihmistä, joista Tiina on yksi. Hänen mukaansa Greenledillä on positiivinen ilmapiiri ja tekemisen meininki. “Siellä arvostetaan jokaista työntekijää. Kukaan ei oo vähempiarvoinen ja jokainen on tärkeä.”