Nainen ja mies

Täydennä eläkeiän toimeentuloa

Säästämällä säännöllisesti pienenkin summan, täydennät lakisääteistä eläkettäsi ja vietät eläkepäiviä vapaammin. Lue lisää!

”Olin monta vuotta lastemme kanssa kotona heidän ollessa pieniä. Ja sitä ennen olin niin nuori, ettei eläkettä kertynyt niiltä työvuosilta ollenkaan. Aloitin eläkesäästämisen, jotta saisin nostettua tulevan eläkkeeni määrää.” Merja, Helsinki

Vaikka eläkeikä olisi vielä kaukana, sen ajattelemiseen kannattaa käyttää hetki jo nyt.

Mieti, millaista elämää haluaisit eläkkeellä viettää. Entä mitä tarkoittaa, kun eläkeikää nostetaan vaiheittain? Mitä tapahtuu, jos oma työkyky tai -ura ei kestäkään suunniteltuun eläkeikään asti?

Suomessa on menossa suuri eläkejärjestelmän remontti ja se tulee väistämättä vaikuttamaan kaikkien työikäisten henkilöiden eläkeikään ja tulevan eläkkeen määrään. Lakisääteinen eläkkeesi voi jäädä jopa alle puoleen nykyisistä ansioistasi.

Omien säästöjen avulla voit esimerkiksi:

  • Täydentää lakisääteistä eläketurvaasi ja eläkeajan toimeentuloasi.
  • Jäädä eläkkeelle esimerkiksi samaan aikaan puolison kanssa
  • Käyttää säästöjä eläkeaikana harrastuksiin ja matkusteluun.
  • Varautua asumiseen liittyviin isompiin menoihin, kuten asunnon putkiremonttiin.
  • Hankkia halutessasi terveyden- ja sairaanhoidon palveluja yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Säästämällä säännöllisesti voit täydentää lakisääteistä eläkettäsi ja vaikuttaa työuran jälkeisten vuosien tuloihin. Jos aloitat jo alle kolmekymppisenä, riittää mukavan lisäeläkkeen kartuttamiseen jo muutamien kymppien kuukausittainen säästäminen.

On täysin realistista varautua säästöjen 20-30 vuoden käyttöaikaan. Pitkän säästöajan ollessa kyseessä huomiota kannattaa kiinnittää myös säästöjen tuottoon.

Yksi eläkesäästämiseen sopiva ratkaisu on esimerkiksi helpot säästäjän rahastot. Myös säästö- ja sijoitusobligaatiot soveltuvat hyvin pidemmän ajan sijoituskohteiksi eläkesäästäjälle. Säästö- ja sijoitusobligaatiot ovat vaivaton tapa sijoittaa vaihtuviin teemoihin. 

Kysy lisää eri vaihtoehdoista omasta osuuspankistasi.