Tyttö ja vauva

Säästä lahjaksi kummilapselle tai lapsenlapselle

Kummilapselle tai lapsenlapselle säästäminen tai rahalahjan antaminen ovat erinomaisia vaihtoehtoja tavaralahjoille. Lue lisää lahjoittamisesta ja tutustu lahjaksi säästämisen vaihtoehtoihimme.

"Me isovanhemmat säästämme neljälle lapsenlapsellemme. Laitamme jokaiselle pienen summan kuukausittain säästöön tulevaisuutta varten." Irene, Hyvinkää

Lahjaksi rahaa, rahasto-osuuksia tai osakkeita

Rahalahja on helpointa siirtää suoraan lapsen omalle tilille. Pitkällä aikavälillä pienistäkin summista kertyy mukava potti, josta on suuri ilo ja apu erityisesti nuoren aloittaessa omaa elämäänsä.

Myös lahjoittaminen sijoituksiin onnistuu lapsen tilin kautta, kun vanhempien kanssa sopii, että he sijoittavat rahasumman rahastoon tai osakkeisiin.

Jos haluat vauhdittaa lapsenlapsen tai kummilapsen säästämistä, voit antaa rahalahjan esimerkiksi syntymäpäivän kunniaksi. Myös omia rahasto-osuuksia tai osakkeita voi antaa lahjaksi.

Vakuutussäästämisellä erityisetuja

Sijoitusvakuutus on paras vaihtoehto, jos säästät lapselle pitkällä aikavälillä ja haluat pitää varojen hallinnan itselläsi. Silloin säästät ensin sijoitusvakuutukseen, joka on sinun nimissäsi. Lapsi on vakuutuksesi edunsaaja ja saa rahat lahjoituksena myöhemmin. Samaan vakuutukseen voit merkitä edunsaajiksi useampiakin lapsia.

Esimerkiksi OP-sijoitusvakuutus on hyvä vaihtoehto vakuutuksen kautta säästämiseen.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.