Nainen-mies-ja-porakone

Sinustakin säästäjä - Näin pääset alkuun

Olipa tavoitteesi pieni tai suuri, säästäminen arjessa kannattaa aina. Alkuun pääset pienelläkin summalla - tärkeintä on tehdä päätös säästämisen aloittamisesta. Lue vinkkimme, miten onnistut!

"Päätin, että käyn ravintolassa syömässä korkeintaan kerran kuussa. Tällä tavalla säästän 50 euroa/kk. Säästöt käytän ensi kesänä, lähdemme kavereiden kanssa kiertämään Aasiaa." Elise, opiskelija

Säästäminen arjessa on oiva tapa hallita omaa taloutta ja kerryttää varallisuutta pidemmällä aikavälillä. Myös yllättäviin menoihin on hyvä varautua etukäteen, ne kun harvemmin kysyvät sopivaa aikaa tai rahatilannetta.

Helppo tapa saada raha poikimaan, on siirtää säännöllisesti tietty summa rahastoon. Rahastoissa varat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille, joten pidemmällä aikavälillä niiden tuotto-odotus on parempi kuin pankkitilillä.

Säästämisen aloittaminen on helppoa

1. Tee sijoituspäätös

Mieti hetki omia varojasi, joko tilille kertyneitä tai kuukausittain tulevia. Voisiko niistä osan siirtää rahastoon tavoittelemaan tuottoja? Kuukausisumma voi olla esimerkiksi 30, 50, 100 tai 200 euroa. Alkuun pääset myös kertasummalla, jos säännöllinen säästäminen ei ole mahdollista.

2. Tutustu rahastoihimme

Moni asiakkaamme aloittaa säästämisen säästäjän rahastoilla, koska niistä on helppo valita omaan riskinsietokykyyn sopiva vaihtoehto ja ne ovat tarkoitettu juuri jatkuvaan säästämiseen. Jos kaikki varat halutaan sijoittaa osakemarkkinoille, kustannustehokas indeksirahasto on hyvä vaihtoehto. Jos haluat rahaston valintaan tukea, varaa aika verkkoneuvotteluun.

3. Osta rahastoa

Kun olet valinnut rahaston, valitse joko Säästä säännöllisesti- tai Osta rahastoa -kohta sen mukaan, haluatko tehdä rahastoon kertamerkinnän vai ryhtyä kuukausisäästäjäksi, jolloin valitsemasi summa veloitetaan automaattisesti tililtäsi kerran kuussa.

4. Seuraa sijoituksiasi

Rahastot ovat arjen helppo sijoitusmuoto, sillä ammattilaiset hoitavat sijoituksiasi puolestasi. Kun haluat seurata rahasto-omistusten arvon kehittymistä, mene op.fi:ssä tai OP-mobiilissa säästöjen ja sijoitusten Rahasto-omistukset-kohtaan. Jos kertyneille varoille tulee yllättäen tarvetta, voit koska tahansa myydä rahasto-osuudet ja ottaa rahat käyttöön.

Moni aloittaa säästäjän rahastoilla

Säästäjän rahastot – OP-Varovainen, OP-Maltillinen ja OP-Rohkea - ovat helppoja rahastoja, joihin on vaivatonta siirtää ylimääräisiä tilivaroja. Ne tarjoavat valmiiksi hajautetun sijoituskohteen ja sijoittamisen ammattilainen huolehtii rahastoissa olevista varoistasi.

Säästäjän rahastoissa ei ole minimimerkintäsummaa, joten alkuun pääsee pienelläkin summalla. Ajan kuluessa säännöllisesti säästetyistä euroista kertyy mukava potti.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.