Nainen-mies-ja-porakone

Rahastosäästäminen – näin pääset alkuun

Olipa tavoitteesi pieni tai suuri, säästäminen arjessa kannattaa aina. Alkuun pääset pienelläkin summalla. Lue, miksi rahastosäästäminen kannattaa.

Rahastosäästäminen on helppoa ja voit aloittaa myös pienellä summalla

Mieti hetki omaa talouttasi ja kulutustottumuksiasi. Millaisen summan voit laittaa pakollisten menojen jälkeen sivuun niin, että rahaa jää myös elämiseen? Muista, ettei säästämisen tarvitse olla kituuttamista. Aina rahaa ei ole mahdollista laittaa sivuun, mutta jos on mahdollista säästää pienikin siivu, niin kannattaa tehdä.

Rahastoissa varasi pääsevät tuottamaan

Tilikorot ovat olleet jo pitkään nollassa, joten tuottoja kannattaa hakea muualta. Rahastoissa varasi sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille, joten pidemmällä aikavälillä rahastojen tuotto-odotus on parempi kuin nollakorkoisen pankkitilin. Voit löytää tilanteeseesi ja tavoitteisiisi sopivimmat rahastot vertailemalla säästämisen laskurin avulla eri sijoituskohteiden sijoitusaikoja ja tuotto-odotuksia. Kokeile säästölaskuria.

Rahastosäästäminen on helppoa ja huomaamatonta, kun siitä tekee automaattista. Iso osa asiakkaistamme säästää kuukausittain rahastoon. OP:n rahastoissa ei ole minimimerkintäsummaa, joten voit ryhtyä rahastosäästäjäksi pienelläkin summalla. Rahastoihin voi tehdä myös kertamerkintöjä, jos kuukausisäästäminen ei ole mahdollista.

Rahastoa hoitavat ammattilaiset

Rahastot ovat helppo sijoitusmuoto, sillä OP:n kokeneet sijoitusalan ammattilaiset hoitavat sijoituksiasi puolestasi. Lisäksi riskit on hajautettu, kun rahastojen varat on sijoitettu kymmeniin, jopa satoihin kohteisiin. Jos yksi sijoitus markkinoilla laskee, toinen voi tuottaa sillä hetkellä paremmin ja pitää kokonaisuuden plussalla.

Rahastosäästäminen on joustavaa ja saat tarvittaessa rahat käyttöösi nopeasti

Rahastosäästäminen joustaa helposti elämäntilanteesi mukaan. Voit muuttaa kuukausittain säästettävää summaa, laittaa säästämisen tauolle hetkeksi tai vaikka vaihtaa rahastoa, johon säästät. Jos sinun tarvitsee nostaa säästössä olevia varojasi, voit lunastaa omistuksesi rahastosta. Saat rahat tilillesi normaalisti yhdessä pankkipäivässä.

Rahastosäästämisen aloittaminen sujuu säästäjän rahastoilla

Moni aloittaa rahastosäästämisen säästäjän rahastoilla. Ne ovat helppoja rahastoja, joihin on vaivatonta siirtää ylimääräisiä tilivaroja tai säästää kuukausittain. Säästäjän rahastot tarjoavat valmiiksi hajautetun sijoituskohteen ja sijoittamisen ammattilainen huolehtii rahastoissa olevista varoistasi. Tutustu säästäjän rahastoihin.

Kaipaatko tukea rahaston valintaan? Varaa aika verkkoneuvotteluun.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.