Lompakko ja rahaa

Viisi syytä miksi rahastosäästäminen on järkevää

Nollakorkoisen pankkitilin sijaan rahat kannattaa sijoittaa tuottavampiin kohteisiin. Lue viisi syytä miksi rahastosäästäminen on järkevää.

1. Rahastoissa varat pääsevät tuottamaan

Tilikorot ovat olleet jo pitkään nollassa, joten tuottoja kannattaa hakea muualta. Rahastoissa varasi sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille, joten pidemmällä aikavälillä niiden tuotto-odotus on parempi kuin pankkitilillä.

2. Säästäminen on helppoa ja voit aloittaa pienelläkin summalla

Helppo tapa saada raha poikimaan, on siirtää säännöllisesti tietty summa rahastoon. Iso osa asiakkaistamme on valinnut säännöllisen kuukausisäästämisen. Voit ryhtyä kuukausisäästäjäksi milloin tahansa ja sinulle sopivalla summalla. Alkuun pääset myös kertasummalla, jos säännöllinen säästäminen ei ole juuri nyt mahdollista.

3. Jokaiselle löytyy sopiva rahasto

Säästämisen laskuri auttaa vertailemaan, millainen sijoituskohde sopisi sinun tilanteeseesi ja tavoitteisiisi. Säästäjän rahastot ovat helppoja rahastoja, joihin on vaivatonta siirtää ylimääräisiä tilivaroja. Jos taas haet korkeampaa tuottoa ja säästät pitkällä aikajänteellä, sopiva kohde voi löytyä osakerahastoistamme tai indeksirahastoistamme. Rahastojen kautta voit säästää ja sijoittaa myös kertamerkintöinä esimerkiksi asuntoihin ja metsään.

4. Rahastoa hoitavat ammattilaiset ja riskit on hajautettu

Rahastot ovat helppoja ja valmiita säästämisen paketteja. Salkunhoidosta vastaavat OPn kokeneet sijoitusalan ammattilaiset. Lisäksi riskit on hajautettu, kun rahastojen varat on sijoitettu kymmeniin, jopa satoihin kohteisiin. Jos yksi sijoitus markkinoilla laskee, toinen voi tuottaa sillä hetkellä paremmin ja pitää kokonaisuuden plussalla. Voit siis hyvillä mielin nauttia säästöjesi kasvusta ja antaa ammattilaisten hoitaa hommat.

5. Rahastosäästäminen on joustavaa ja saat tarvittaessa rahat käyttöösi nopeasti

Rahastosäästäminen joustaa helposti elämäntilanteesi mukaan. Voit muuttaa kuukausittain säästettävää summaa, laittaa säästämisen tauolle hetkeksi tai vaikka vaihtaa rahastoa, johon säästät. Jos sinulle tulee tarve säästössä oleville varoille, voit lunastaa omistuksesi ja saat rahat tilillesi normaalisti yhdessä pankkipäivässä.