5 vinkkiä digipalveluidemme käyttöön

Uudessa digipalvelussa pyöriminen saattaa tuntua alussa hankalalta. Listasimme alle vinkkejä, joilla pääset alkuun digipalveluidemme käytössä ja saat niistä enemmän irti. Mukavia selailuhetkiä!

1. Katso omasta arkistosta vakuutusasiakirjojasi

Oma arkisto on sähköisten vakuutus- ja pankkiasiakirjojen postilaatikko, jonka löydät op.fi-palvelusta ja OP-mobiilista. Sinne voit vastaanottaa esimerkiksi vakuutuskirjoja, jotka pysyvät automaattisesti arkistoituna kolmen vuoden ajan. Voit halutessasi myös tulostaa sieltä asiakirjoja talteen.

Näin löydät oman arkiston op.fi-palvelusta:

1. Kirjaudu sisään minkä tahansa pankin tunnuksilla.
2. Valitse ylävalikosta nimesi alta "Oma arkisto".

Näin löydät oman arkiston OP-mobiilista:

1. Kirjaudu sisään OP-mobiiliin minkä tahansa pankin tunnuksilla.
2. Navigoi alavalikosta Muut-osioon.
3. Valitse "Oma profiili".
4. Valitse sivun alalaidasta "Oma arkisto".

2. Tutustu uudistettuun laskutusnäkymään

Voit tarkastella sekä avoimia että jo maksettuja vakuutuslaskuja kolmen vuoden ajalta op.fi-palvelussa Vakuutuslaskut-sivulta ja OP-mobiilissa Pohjola Vakuutus > Katso laskut.

Löydät laskutusnäkymästä erotellut laskut ja pystyt sen kautta myös helposti tarkistamaan, oletko muistanut maksaa viimeisimmän laskusi. Jos et voi maksaa vakuutuslaskua eräpäivänä ja tarvitset lisää maksuaikaa, voit pyytää sitä helposti samalla sivulla.

Voit lukea lisää laskutuksesta täällä.

3. Löydä vakuutustodistuksesi digipalvelusta

Vakuutustodistusta saatat tarvita esimerkiksi silloin, kun matkustat, muutat tai asioit kumppaneillamme.

Saat tulostettua tarvitsemasi vakuutustodistuksen kirjautumalla op.fi-palveluun ja navigoimalla vakuutuksesi tietoihin joko Vakuutukset- tai Kortit-osiossa. Jos käytössäsi on OP-mobiili, löydät koti-, vastuu-, oikeusturva- sekä terveysvakuutuskortit kohdasta Vakuutukset > Kortit.

Lisää ohjeita todistuksiin liittyen löydät täältä.

4. Pidä tietosi ja vakuutuksesi helposti ajan tasalla

Elämäntilanteet muuttuvat – eteen saattaa tulla esimerkiksi muutto, nykyisen kodin remontti, perheenlisäys tai ero. Turvasi ja yhteystietosi kannattaa pitää ajan tasalla, jotta vahingon sattuessa kaikki sujuisi mutkattomasti.

Voit päivittää tietosi op.fi-palvelun tai OP-mobiilin omassa profiilissa. Nykyisiä vakuutuksiasi voit tarkastella ja muokata Omat vakuutukset -näkymässä. 

5. Ota sähköinen vakuutusposti käyttöösi

Kun otat käyttöön sähköisen vakuutuspostin, säästät luontoa ja pidät vakuutusasiakirjasi tallessa automaattisesti arkistoituna kolmen vuoden ajan. Saat tiedon uusista saapuneista vakuutuskirjoista joko sähköpostiin tai tekstiviestillä. Vakuutuspostit tallentuvat palveluun automaattisesti, jolloin myös aiemmat digipalveluun lähetetyt postit ovat luettavissa ja tulostettavissa.

Ota sähköinen vakuutusposti käyttöön kirjautumalla sisään alla olevasta linkistä.