Sairausvakuutus turvanasi sairastumisen yllättäessä

Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit räätälöidä Terveysvakuutuksesi kattamaan niin tapaturmia kuin sairauksiakin. Kun valitset vakuutuksesi kattamaan sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja, on kyseessä terveyspaketti. Kattavin terveyspakettimme korvaa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja aina 100-vuotiaaksi saakka ja takaa nopean pääsyn tarvitsemaasi hoitoon. Terveyspaketilla varmistat myös, että saat monipuolista tukea toipumiseen ja kuntoutumiseen – aina kotiin asti. Voit myös halutessasi turvata itsesi ainoastaan tapaturmien ja tiettyjen tapaturmien yhteydessä oireilevien sairauksien varalta, jolloin kyseessä on tapaturmapaketti. Tutustu tällä sivulla siihen, miten vakuutat itsesi sairauden tai tapaturman varalta, ja mitä vakuutus korvaa.

Sairausvakuutus osana Pohjola Vakuutuksen Terveysvakuutusta

Kun haluat turvata itsesi tai lähimmäisesi sairauden tai tapaturman varalta, suosittelemme hankkimaan Pohjola Vakuutuksen Terveysvakuutuksen, johon sisältyy myös sairauskuluvakuutus. Vakuutus korvaa valitsemastasi kattavuudesta riippuen tapaturmista ja sairauksista aiheutuvia hoitokuluja sekä takaa parhaan mahdollisen hoidon sitä tarvitessasi. Saat lisäksi monipuolista tukea toipumiseen ja kuntoutumiseen, tarvittaessa aina kotiin asti. Sairausvakuutukset kulkevat sinun ja perheesi mukana läpi elämän ja muovautuvat vakuutetun iän perusteella. Vapaaehtoinen sairausvakuutus soveltuu niin aikuiselle, lapselle kuin tulevalle pienokaisellekin jo ennen syntymää.

Tutustu ja laske hinta sairausvakuutuksen sisältämälle turvalle alta.

Valitse alta tapaturma- ja sairauskuluvakuutus, joka kulkee turvanasi läpi elämän

 

Syntyvän lapsen vakuutus
Lapsivakuutus
Aikuisen terveysvakuutus

 

Mitä sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus korvaa?

Sairauden aiheuttamilta kuluilta turvaavalle vakuutukselle on puhekielessä olemassa monia nimityksiä. Yleisesti käytettyjä termejä ovat muun muassa sairausvakuutus ja sairauskuluvakuutus. Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit turvata itsesi sairauskuluvakuutuksella sisällyttämällä sairausvakuutuksen osaksi Pohjola Vakuutuksen terveyspakettia.

Terveyspakettiin sisältyvät aina hoitoturva, terapia ja kuntoutus sekä hammasturva. Vakuutus korvaa siis esimerkiksi lääkärikäynneistä, tutkimuksista, lääkkeistä ja leikkauksista aiheutuvia kuluja, sekä mahdollistaa vakuutuksen korvauspiirissä myös mm. tuki- ja liikuntaelinterapian ja toiminnallisen terapian hyödyntämisen. Vakuutus korvaa myös tapaturman aiheuttamia hampaiden tutkimuksia ja hoitoja.

Voit halutessasi valita vakuutukseen lisäturvana myös kotiapupaketin ja Kuntoturvan. Kotiapupaketti kattaa kotisairaanhoidosta, kodin muutostöistä, kotiavusta sekä lääkärin määräämien päivittäiseen toimintaan tarvitsemiesi välineiden hankinnasta syntyviä kuluja. Kuntoturvan avulla sen sijaan edistät sairaudesta tai vammasta parantumista ja ennaltaehkäiset sairastumisia ja loukkaantumisia. Kuntoturvan voit valita, kun terveyspakettiisi on valittu hoitoturva ja kuluturva myös nimenomaan sairauksien varalta. Kuntoturva kattaa kulut lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen suosittelemista kuntotesteistä ja asiantuntijapalveluista kuten ravitsemusterapeutin tai yksilöllisen kuntosaliohjauksen palveluista.

Mikäli kilpaurheilet ja osallistut tai valmistaudut urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin tai otteluihin, suosittelemme turvaamaan itsesi urheilulajikohtaisesti urheilijan lisäturvilla. Harrastaessasi liikuntaa sen sijaan omaksi iloksesi esimerkiksi lenkkeillen tai hiihdellen, kattavat tavalliset terveyden turvat mahdollisesti sattuvat vahingot.

Sairausvakuutuksen hinta

Sairausvakuutuksen sisältämän terveyspaketin hinta riippuu merkittäviltä osin siitä, mitä turvia sisällytät vakuutukseen. Laajimpaan terveyspakettiimme sisältyvät hoitoturva, terapia ja kuntoutus sekä hammasturva. Sairausvakuutus korvaa esimerkiksi lääkärikäynneistä, tutkimuksista, lääkkeistä ja leikkauksista aiheutuvia kuluja.

Voit sisällyttää vakuutukseesi myös valinnaisia turvia kuten kotiapupaketin, kuntoturvan ja tapaturmaisen kuoleman turvan. Vapaaehtoisen sairausvakuutuksen hinta perustuu myös valitsemiisi vakuutuksen omavastuisiin, vakuutuslaskun maksuväliin ja vakuutusasiointisi laajuuteen. Sairauskuluvakuutuksen omavastuu tarkoittaa summaa, minkä maksat itse vahingon sattuessa.

Valittuasi vakuutukseen haluamasi turvat ja omavastuut, näet sairausvakuutuksen alustavan hinnan. Sairausvakuutusmaksujen hintavertailu on helppoa verkkokaupassamme, olitpa hankkimassa sairausvakuutusta lapselle, syntyvälle lapselle tai itsellesi.

Kun keskität vakuutuksesi saman katon alle, saat käyttöösi parhaat edut ja alennukset. Voit halutessasi pyytää Pohjola Vakuutukselta tarjouksen kaikista taloutesi vakuutuksista kätevällä sähköisellä tarjouspyynnöllä.

Turvaako sairausvakuutus ulkomailla?

Terveyden turvamme ovat voimassa kaikkialla maailmassa. Korvauksia maksetaan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä kuluista, mikäli myös ulkomailla syntyneiden kulujen korvaamisesta ei ole erikseen sovittu ja merkitty vakuutuskirjaan. Mikäli tällaisista kuluista on kuitenkin erikseen sovittu ja vakuutuskirjaan merkitty, korvaamme ulkomailla syntyneitä sairaalan hoitopäivämaksuja vuorokaudessa enintään 400 € / vuorokausi.

Sairastuessasi ulkomailla ja edellyttäen lääkäriä tai muita kuluja aiheuttavia toimenpiteitä ulkomailla, on turvanasi Pohjola Vakuutuksen matkavakuutus. Matkavakuutus turvaa matkan aikana alkavien sairauksien sekä sattuvien tapaturmien varalta. Voit laajentaa vakuutuksen kattamaan myös arvotavarat ja muut matkatavarat mm. rikkoutumisen, katoamisen sekä varastamisen varalta. Pääset tutustumaan vakuutukseen alta.

Sairastumisen yllättäessä Pohjola Terveysmestari ja lääkärikumppanimme ovat apunasi

Kun turvaat itsesi Pohjola Vakuutuksen terveyden turvilla, eli sairauskuluvakuutuksella, saat käyttöösi maksuttoman Pohjola Terveysmestari -palvelun. Jos terveytesi mietityttää ja pohdit parasta kotihoitotoimenpidettä tai käyntiä lääkärissä, voit soittaa tai lähettää chat-viestin Pohjola Terveysmestarille. Terveysmestari arvioi oireesi ja tarvittaessa ohjaa sinut suoraan oikean ammattilaisen hoitoon. Mikäli lääkärikäyntiä ei tarvita, saat terveysmestarilta kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.

Mikäli tilanteesi edellyttää lääkärikäyntiä, suosittelemme asioimaan lääkärikumppanillamme. Saat ammattitaitoista apua ja vakuutusasiakkaanamme vakuutusasiat hoituvat samalla kertaa kuntoon. Sairauskuluvakuutus helpottaa korvaustenhakua: maksat käyntisi yhteydessä vain vakuutuksesi mahdollisen omavastuun, eikä erillistä korvaushakemusta tarvitse tehdä jälkikäteen.