Vauvavakuutus, mies pitää vauvaa sylissään

Syntyvän lapsen vakuutus

Turvaa vauvalle jo ennen syntymää
1

Nopeasti parhaaseen hoitoon

Vauvavakuutus varmistaa syntyvälle lapselle nopean pääsyn parhaaseen hoitoon.

2

Turvaa vauvalle läpi elämän

Vauvavakuutus ei katkea nuoruusiässä, vaan tuo turvaa aina 100-vuotiaaksi asti.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Onnea syntyvän lapsen vanhempi!

Jännittävä odotus palkitaan pian. Kun pienokainen saapuu, haluaa jokainen meistä varmasti antaa hänelle parhaat mahdolliset eväät elämään. Vauvavakuutus eli syntyvän lapsen terveys- ja toimeentulovakuutus tuo lapsellesi turvaa sairauksien ja tapaturmien varalta läpi elämän. Vakuutuksesta kannattaa huolehtia jo ennen syntymää.

Voit hakea syntyvän lapsen vakuutusta rakenneultraäänitutkimuksen jälkeen aina synnytyksen alkamiseen asti. Äidin tulee olla laskettuna aikana alle 46-vuotias ja osallistunut kaikkiin tarjottuihin raskaudenaikaisiin tutkimuksiin ja seulontoihin.

Vauvavakuutus, äiti pitää lasta sylissään

Vauvan vakuutus tuo turvaa myös äidille

Syntymättömän lapsen vakuutus tuo raskausaikana turvaa myös vauvan äidille. Syntyvän lapsen terveysvakuutus kattaa myös raskaana olevan äidin hoitokuluja, kun hoito on vauvan terveydentilan kannalta välttämätöntä. Korvaamme vauvan vakuutuksesta esimerkiksi raskausdiabeteksen hoidon kuluja, joten voit keskittyä odotukseen ilman huolta suurista kustannuksista.

Oletko äiti, joka rakastaa matkustamista? Se on sallittua myös odotusaikana! Jos matkustat raskaana ollessasi, muista ottaa matkavakuutus sekä itsellesi että syntymättömälle lapsellesi.

Mieli on levollinen ja voin keskittyä vauvan odottamiseen! Jos jotain sattuu raskauden tai synnytyksen aikana, on syntymätön vauvani turvattu vakuutuksella.

Tiina Odottava äiti, Vantaa

Valitse vaivattomuutta vauva-arkeen

Jos jotain sattuu tai lapsi sairastuu, on helpottavaa tietää, että syntyvän lapsen vakuutus on voimassa heti syntymästä lähtien. Vakuutus korvaa lääkärikäyntejä, tutkimuksia ja lääkkeitä, valitsitpa sitten julkisen tai yksityisen terveydenhuollon. Kattava ennen syntymää otettu terveysvakuutus palvelee parhaimmillaan läpi elämän, koulutieltä aina itsenäistymiseen ja aikuisuuteen asti. 

Vauvavakuutus tuo lapselle ja perheellesi tarvittaessa apua myös kotiin. Voit esimerkiksi kutsua lääkärin tai hoitajan kotikäynnille tai turvautua lapsenhoitajan apuun, jos lääkäri määrää sairaan päiväkotilapsen kotihoitoon. Syntyvälle lapselle otettu terveysvakuutus korvaa läpi elämän myös monia terapioita, kuten fysio- tai toimintaterapiaa, jotka tukevat sairaudesta tai tapaturmasta toipumista.

Voit hakea syntyvän lapsen vakuutusta rakenneultraäänitutkimuksen jälkeen aina synnytyksen alkamiseen asti. Äidin tulee olla laskettuna aikana alle 46-vuotias ja osallistunut kaikkiin tarjottuihin raskaudenaikaisiin tutkimuksiin ja seulontoihin, joilla selvitetään syntyvän lapsen terveydentilaa. Äidin terveysselvityksen perusteella ratkaistaan, voidaanko syntyvän lapsen vakuutusta myöntää.

Jos haluat hakea samanlaajuista terveys- ja toimeentulovakuutusta vasta lapsen syntymän jälkeen, sen myöntäminen ratkaistaan lapsen oman terveysselvityksen perusteella. Tällöin esimerkiksi lapsen mahdolliset jo puhjenneet sairaudet voivat vaikuttaa myönnettävän vakuutuksen laajuuteen. Vakuutuksen voi usein kuitenkin saada, vaikka lapsi ei olisikaan täysin terve.

Terveysselvityksen voi täyttää verkossa vakuutuksen ostamisen yhteydessä.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat OP Vakuutuksen asiamiehenä.