Vakavan sairauden turva

Jopa 100 000 euron veroton kertakorvaus vakavasti sairastuneelle.

Suomen kattavin vakavan sairauden vakuutus

 • Voimassa työ- sekä vapaa-ajalla ilman urheilurajoituksia

  Vakavan sairauden turva kattaa 11 vakavaa sairautta, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan sekä korvattavaan vakavaan sairauteen tai tapaturmaan menehtymisen.

 • Korvaussumma nopeasti käytettävissäsi

  Saat valitsemasi verottoman kertakorvauksen heti, kun korvattava sairaus on todettu.

 • Käytä haluamallasi tavalla

  Saat taloudellista turvaa tapaturman tai sairauden yllättäessä. Voit käyttää korvaussumman haluamallasi tavalla.

Kaiken ei tarvitse muuttua - Vakavan sairauden turva auttaa

Vakavan sairauden turva auttaa sinua silloin, kun vakuutuksesta korvattava sairaus tai tapaturma aiheuttaa suuria muutoksia arkeesi. Tiesitkö esimerkiksi, että jos sairastat pitkään, voivat kuukausittaiset tulosi laskea radikaalisti? Kelan päivärahalla eläessäsi tulosi putoavat 30–50 %. 

Vakuutuksella varmistat toimeentulosi – niin omasi kuin perheesikin. Vakavan sairauden turvasta saat valitsemasi jopa 100 000 euron vakuutuskorvauksen heti, kun sairaus on todettu. Veroton korvaus maksetaan sinulle yhdessä erässä ja voit käyttää sen juuri niin kuin itse haluat. Korvaus ei vaikuta Kelan tai mahdollisten muiden vakuutusten korvauksiin.

Vakavan sairauden turva kattaa nämä Suomessa yleiset vakavat sairaudet

Vakavan sairauden turvan verottoman kertakorvauksen voit käyttää haluamallasi tavalla. Voit käyttää summan esimerkiksi parhaaseen mahdolliseen hoitoon, lainojen lyhentämiseen tai sairauden vaatimien lääkehoitojen tai apuvälineiden hankintaan.

Vakavan sairauden turvasta korvattavat 11 Suomessa yleistä vakavaa sairautta ovat:

 1. syöpä
 2. sydäninfarkti
 3. sepelvaltimoiden ohitusleikkaus ja pallolaajennushoito
 4. munuaisten vajaatoiminta
 5. aivohalvaus
 6. suuri elinsiirto
 7. halvaus
 8. MS-tauti
 9. suuri palovamma
 10. sokeus
 11. kooma.


Vakavan sairauden vakuutus kattaa myös tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan sekä korvattavaan sairauteen tai tapaturmaan menehtymisen. Voit saada vakuutuksen, jos olet 18–59-vuotias, täytät terveyteen liittyvät edellytykset ja kotipaikkasi on ollut Suomessa viimeiset 12 kuukautta.

Näin ostat Vakavan sairauden turvan:

 1. Varaa aika neuvotteluun puhelimessa, verkossa tai konttorissa
 2. Vakuutushakemus ja sähköinen allekirjoitus
 3. Vakavan sairauden turva on voimassa.

Vakavan sairauden turva toi arjen luksusta rankkojen syöpähoitojen keskelle. Hankin auton, jolloin minun ei tarvinnut liikkua julkisilla liikennevälineillä ja altistua viruksille silloin kun immuniteetti oli alhaisimmillaan.

Kariina Helsinki

Vakavan sairauden turvan korvaussumma helpottaa arkea - katso esimerkit

35-vuotias nainen hankki Vakavan sairauden turvan. Kaksi vuotta vakuutuksen ottamisesta hän löysi rinnastaan kyhmyn, joka diagnosoitiin pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Nainen teki korvaushakemuksen heti diagnoosin saatuaan, ja hänelle maksettiin 20 000 euron veroton kertakorvaus.

46–vuotias mies otti Vakavan sairauden turvan. Parin vuoden kuluttua turvan ottamisesta hän tunsi pistävää kipua rinnassaan kesken työpäivän ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Sairaalassa rintakivun syyksi todettiin sydäninfarkti. Miehelle maksettiin 40 000 euron veroton kertakorvaus.

Vakuutuksesta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle lukuun ottamatta kuolemantapauskorvausta, joka maksetaan vakuutuksenottajan valitsemille edunsaajille.

Edunsaajamääräys on erityinen, vakuutusta koskeva määräys, joka ohittaa muun muassa testamentin ja avioehdon. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutuskorvaus maksetaan vakuutustapahtuman sattuessa voimassa olleen edunsaajamääräyksen mukaisesti riippumatta vakuutuksenottajan / vakuutetun olemassa olevasta tai myöhemmin tehdystä testamentista ja avioehdosta.

Edunsaajat ilmoitetaan vakuutushakemuksessa. Heitä voi olla yksi tai useampia.

Edunsaajamääräyksen muoto

Edunsaajamääräys ja sen peruuttaminen tai muuttaminen on aina tehtävä kirjallisesti AXAan. Peruuttamisen tai muutoksen voit ilmoittaa oheisella lomakkeella.

Kirjoita lomakkeelle uusi edunsaajamääräys kokonaisuudessaan. Tämä uusi edunsaajamääräys kumoaa aiemmin annetun. Lähetä muuttamasi edunsaajamääräys postissa tai faksilla AXAan. Yhteystiedot löytyvät lomakkeen alareunasta.

Vakuutuksen myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat vakuutusyhtiöiden asiamiehenä.

AXA hoitaa kaiken takaisinmaksuturvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana.