Kotivakuutus

Kotivakuutus on turva kodille ja kodin tavaroille. Kotivakuutuksella suojaat kodin rakenteet, huoneiston osat ja irtaimiston esimerkiksi vesi- ja palovahingon varalta. OPn kotivakuutus sopii kodille kuin kodille, joten voit muokata vakuutuksen turvat ja omavastuut tarpeisiisi ja asumismuotoosi sopivaksi. Valitse alta asumismuotosi, tutustu kotivakuutukseen, laske hinta ja osta vakuutus helposti verkosta. Alta pääset tutustumaan myös kodin arvotavaroiden vakuutukseen sekä sijoitusasuntoosi soveltuvaan kotivakuutukseemme.

 

Tutustu kotivakuutuksiin, laske hinta ja osta

 

 

Paljonko kotivakuutus maksaa?

Kotivakuutuksen hinta määräytyy sekä kotisi että omien tietojesi perusteella. Lisäksi kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitsemasi turvat ja omavastuut. Siirtymällä verkkokauppaamme ja antamalla tarvittavat tiedot saat suosituksemme ja hinnan kotisi vakuutukselle. Voit tämän jälkeen vielä räätälöidä kotivakuutuksen yksityiskohtia tarpeisiisi sopivaksi ennen vakuutuksen ostamista verkosta.

Kotivakuutusten vertailu säännöllisin väliajoin on suositeltavaa

Kotivakuutus on usein yksi tärkeimmistä vakuutuksistasi ja näin ollen sen ajantasaisuuden ja kattavuuden varmistaminen ajoittain on suositeltavaa. Kotivakuutusten vertailussa ja itsellesi parhaan vaihtoehdon etsinnöissä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin kotivakuutuksen hinta. Tällaisia ovat muun muassa kotivakuutuksen sisältämät turvat, enimmäiskorvaukset ja omavastuut sekä kotisi turvaa täydentävät palvelut. Esimerkiksi vertaillessasi kotivakuutuksia tulevaan kerrostaloasuntoosi, kannattaa varmistaa enimmäiskorvauksen riittävyys niin kiinteiden kalusteiden kuin irtaimistonkin osalta.

Kun vakuutettavan kotisi tiedot ovat selvillä, voit vertailla kotivakuutuksen hintoja eri turvilla ja enimmäiskorvauksilla kätevästi verkkokaupassamme. Voit myös muuttaa joustavasti omavastuuta oman riskinsietokykysi mukaan. Tiesithän, että omistaja-asiakkaanamme saat jopa 200 euron omavastuuedun, etkä välttämättä maksa omavastuuta lainkaan. Omavastuuetu koskee palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoja vahingon määrän ylittäessä valitsemasi omavastuun. Kotivakuutuksia vertaillessa kannattaakin tutustua huolella myös sinulle tarjottaviin etuihin – erityisesti jos tarkoituksenasi on tehdä kotivakuutusten hintavertailua.

Kotivakuutuksen vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus

Suosittelemme sisältämään kotivakuutukseen oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen. Oikeusturvavakuutuksesta voit hakea korvausta riita- ja rikosasioihin liittyviin lakiavun kustannuksiin. Kotivakuutuksen vastuuvakuutus korvaa puolestaan, jos aiheutat muille vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Vakuutus auttaa esimerkiksi, jos aiheutat kerrostalossasi vesivahingon, josta olet korvausvastuussa, ja josta aiheutuu vahinkoa myös taloyhtiölle ja alakerran naapurille.

Termit tutuiksi: OPn Omakoti-vakuutus ja Mittaturva

OPn kotivakuutus kantaa nimeä Omakoti-vakuutus. Vakuutuksen nimi säilyy samana, vakuutit sillä sitten kerros-, rivi- tai paritalon, omakotitalon, mökin taikka huvilan. Kun vakuutat kotisi OPlla, muodostuu vakuutuksesta Mittaturva-sopimus. Mittaturvaan sisällytetään kaikki asumisen, terveyden sekä omaisuuden vakuutuksesi, kun taas Autoturva koostuu mahdollisista ajoneuvojesi vakuutuksista.

Suppea vai laaja kotivakuutus?

OPlla ei ole ennalta rajattua suppeaa tai laajaa kotivakuutusta, vaan voit räätälöidä vakuutuksen sisältämiä turvia ja laajuuksia omiin tarpeisiisi sopivaksi. Valittavanasi on yhteensä viisi turvaa, ja valitsemalla nämä kaikki, on kotisi turvattu laajimmalla mahdollisella kodin vakuutuksella. Suosittelemmekin kodin vakuuttamista lattiasta kattoon, jolloin saat parhaan turvan asumisellesi.

OP Nano Kotivakuutus – kotivakuutus nuorelle ja opiskelijalle

OP Nano Kotivakuutus on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi opiskelijan ensimmäiseen omaan kotiin. OP Nano Vakuutus on digitaalinen vakuutuspalvelu, joka on rakennettu alusta asti helpoksi ja nopeaksi käyttää, ja voit hankkia OP Nano Kotivakuutuksen kätevästi vaikka kännykällä. Vakuutusmaksut veloittuvat kerran kuukaudessa maksukortilta.

Oletko muuttamassa? Muista muuttaa myös kotivakuutus

Onko sinulla jo OPn kotivakuutus ja olet muuttamassa uuteen osoitteeseen? Muistathan muuttaa kotivakuutuksen mukanasi. OPn vakuutusasiakkaana pääset tekemään kotivakuutukseen osoitteenmuutoksen kätevästi verkossa. Huomioithan, että kotivakuutuksen sisältämän muuttoturvan ansiosta saat turvaa molempiin osoitteisiin myös muuton ajaksi ja se on voimassa korkeintaan kaksi kuukautta muuton alkamisesta.

Kiinteät kodinkoneet ja elektroniikka turvattuina kotivakuutuksella

Kotivakuutus on turva kiinteille kodinkoneille, kuten astianpesukoneelle ja jääkaapille, kunhan vakuutat kotivakuutuksella myös huoneistosi kiinteät osat tai talosi rakennuksen. Kun kodinkone rikkoutuu, voit hakea kotivakuutuksesta korvausta esimerkiksi korjauksen aiheuttamiin kuluihin tai uuden kodinkoneen hankkimiseen. Kun vakuutat kotisi tavarat, turvaa vakuutus myös kännykkäsi, tablettisi tai kannettava tietokoneesi rikkoutumisen, kastumisen tai varastamisen varalta. Huomioithan kuitenkin, että kotivakuutuksen korvaavuus on riippuvainen siitä, mitä turvia valitset huoneiston, rakennuksen sekä tavaroiden suojaksi.

Kotivakuutus rakentamisen tai remontin ajaksi

Rakentaessasi tai peruskorjatessasi rakennusta yksityishenkilönä omaan käyttöösi, voit vakuutta rakennuksen samoilla turvilla ja omavastuilla kuin millä vakuuttaisit sen valmiina. Mikäli rakennat tai remontoit talkoovoimin, muistathan vakuuttaa myös talkoolaiset talkoovakuutuksella. Vakuutus turvaa talkoisiin osallistujat tapaturmien varalta sekä talkootyön aikana, että siihen välittömästi liittyvillä matkoilla.

Kotivakuutuksesta turvaa myös matkatavaroille?

Tiesitkö, että kotivakuutuksemme turvaa joskus myös matkatavarasi? Pitää paikkansa. Matkustaessasi Suomessa tai muissa Pohjoismaissa kotivakuutuksemme turvaa matkatavarasi jopa 5 000 euroon asti valitsemallasi vähintään 150 euron omavastuulla. Muistathan kuitenkin hankkia erillisen matkatavaravakuutuksen, jos suuntaat reissusi Pohjoismaiden ulkopuolelle tai jos matkalle lähtee mukaan kalliimpiarvoisempaa matkatavaraa. Matkatavaravakuutus on hyvä turva myös siitä syystä, että voit hankkia sen ilman omavastuuta.

OP Vahinkoapu auttaa kodin vahingon sattuessa

OP Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet kodin moninaisiin vahinkotilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös vahinkotilanteessa palvelevat OPn huoltoliikekumppanit sekä ohjeet vakuutuskorvauksen hakemiseen. Tiesithän, että OPn asiakkaana korvaushakemusta ei aina tarvitse lähettää, sillä monien vahinkotilanteiden kohdalla korjaus- ja korvausasiat hoituvat suoraan kumppanillamme.

Vahinkoapu palvelee asiakkaitamme 24/7 ja palvelussa sinua auttaa myös uusi tulokkaamme, Viljo-vahinkobotti.

 

Tutustu muihin kodin ja asumisen palveluihimme