Kotivakuutus

Kotivakuutus on turva kodille ja kodin tavaroille. Vakuutuksella suojaat kodin rakenteet, huoneiston osat ja irtaimiston esimerkiksi vesi- ja palovahingon varalta. Pohjola Kotivakuutus sopii kodille kuin kodille, joten voit muokata vakuutuksen turvat ja omavastuut tarpeisiisi ja asumismuotoosi sopivaksi. Valitse alta sinulle sopivin vakuutus ja osta se helposti netistä. Alta pääset tutustumaan myös kodin arvotavaroiden vakuutukseen sekä sijoitusasuntoosi soveltuvaan kotivakuutukseemme.

 

Valitse sinulle sopivin Pohjola Kotivakuutus

 

    
  
  
  
  
                        Mies seisoo kerrostalon parvekkeella
Kerrostalo
Mies soittaa kitaraa erillistalon keittiössä
Erillistalo
Vuokranantaja rentoutuu olohuoneessa
Vuokranantajan vakuutus
Äiti ja lapsi peuhaamassa omakotitalon olohuoneessa
Omakotitalo
Lapsi leikkii paritalon pihalla
Paritalo
Nainen ottaa kuvaa arvotavaravakuutetulla kameralla
Arvotavaravakuutus
    
  
  
  
  
                        Naiset juovat kahvia rivitalon keittiössä
Rivitalo
Nainen uimassa mökillä
Mökki
Nainen kasvien lomassa
Varastoidun tavaran vakuutus

 

Mitä kotivakuutuksesta korvataan?

Kotivakuutuksesta korvataan huoneiston ja irtaimiston vahinkoja. Vakuutuksesta saat turvaa esimerkiksi palovahingon, vesivahingon ja myrskyvahingon varalle, ja voit määritellä vakuutuksen kattamaan myös kodin tavaroiden vahingot, kuten tavaroiden särkymiset, varkaudet ja menetykset. Tutustu alta koostamiimme esimerkkeihimme siitä, mitä kotivakuutuksesta korvataan.

Katso mitä vahinkoja kotivakuutuksesta korvataan

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hinta määräytyy sekä kotisi että omien tietojesi perusteella. Lisäksi kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitsemasi turvat ja omavastuut. Siirtymällä verkkokauppaamme ja antamalla tarvittavat tiedot saat suosituksemme ja hinnan kotisi vakuutukselle. Voit tämän jälkeen vielä räätälöidä kotivakuutuksen yksityiskohtia tarpeisiisi sopivaksi ennen vakuutuksen ostamista verkosta.

Haussa halpa kotivakuutus? Huomioithan, että halvin kotivakuutus ei välttämättä korvaa haluamallasi laajuudella itse vahinkotilanteessa, jolloin halvin kotivakuutus ei välttämättä loppukädessä ole paras kotivakuutus. Räätälöi kodillesi siis  kotivakuutus, joka on apunasi myös vahingon sattuessa. Tällöin kotisi turvana on aidosti edullinen kotivakuutus. 

Kotivakuutusten vertailu säännöllisin väliajoin on suositeltavaa

Kotivakuutus on usein yksi tärkeimmistä vakuutuksistasi ja näin ollen sen ajantasaisuuden ja kattavuuden varmistaminen ajoittain on suositeltavaa. Kotivakuutusten vertailussa ja itsellesi parhaan vaihtoehdon etsinnöissä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin kotivakuutuksen hinta. Tällaisia ovat muun muassa kotivakuutuksen sisältämät turvat, enimmäiskorvaukset ja omavastuut sekä kotisi turvaa täydentävät palvelut. Esimerkiksi vertaillessasi kotivakuutuksia tulevaan kerrostaloasuntoosi, kannattaa varmistaa enimmäiskorvauksen riittävyys niin kiinteiden kalusteiden kuin irtaimistonkin osalta.
 
Kun vakuutettavan kotisi tiedot ovat selvillä, voit vertailla kotivakuutuksen hintoja eri turvilla ja enimmäiskorvauksilla kätevästi verkkokaupassamme. Voit myös muuttaa joustavasti omavastuuta oman riskinsietokykysi mukaan. Tiesithän, että omistaja-asiakkaanamme saat jopa 200 euron omavastuuedun, etkä välttämättä maksa omavastuuta lainkaan. Omavastuuetu koskee palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoja vahingon määrän ylittäessä valitsemasi omavastuun. Kotivakuutuksia vertaillessa kannattaakin tutustua huolella myös sinulle tarjottaviin etuihin – erityisesti jos tarkoituksenasi on tehdä kotivakuutusten hintavertailua.

Termit tutuiksi: Pohjola Vakuutuksen Omakoti-vakuutus ja Mittaturva

Pohjola Vakuutuksen kotivakuutus kantaa nimeä Omakoti-vakuutus. Vakuutuksen nimi säilyy samana, vakuutit sillä sitten kerros-, rivi- tai paritalon, omakotitalon, mökin taikka huvilan. Kun vakuutat kotisi Pohjola Vakuutuksella, muodostuu vakuutuksesta Mittaturva-sopimus. Mittaturvaan sisällytetään kaikki asumisen, terveyden sekä omaisuuden vakuutuksesi, kun taas Autoturva koostuu mahdollisista ajoneuvojesi vakuutuksista.

Suppea vai laaja kotivakuutus?

Pohjola Vakuutuksella ei ole ennalta rajattua suppeaa tai laajaa kotivakuutusta, vaan voit räätälöidä vakuutuksen sisältämiä turvia ja laajuuksia omiin tarpeisiisi sopivaksi. Valittavanasi on yhteensä viisi turvaa, ja valitsemalla nämä kaikki, on kotisi turvattu laajimmalla mahdollisella kodin vakuutuksella. Suosittelemmekin kodin vakuuttamista lattiasta kattoon, jolloin saat parhaan turvan asumisellesi.

Irtaimistovakuutus kodin tavaroiden turvaksi

Irtaimiston eli kodin tavaroiden arvoa voi olla vaikea arvioida todenmukaisesti. Irtaimistovakuutukseen sopivaa enimmäiskorvauksen määrää miettiessäsi onkin hyvä muistaa, että irtaimistoon kuuluu pääsääntöisesti kaikki, mitä otat mukaan muuttaessasi. Kannattaakin pohtia paljonko kotisi tavarat maksaisivat nyt kaupassa, jos ostaisit ne kaikki uudestaan, ja asettaa irtaimistovakuutuksen enimmäiskorvaus vastaamaan tätä summaa huomioiden vakuutuksen ikävähennykset. Irtaimistovakuutus korvaa valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti mm. huonekalut, vaatteet, astiat, viihde-elektroniikan kuten puhelimen ja tv:n, harrastus- ja urheiluvälineet sekä erilaiset arvoesineet.

Laskiessasi kotivakuutuksen hintaa, suosittelemme kotisi tavaroille huoneistoalaan perustuvaa vahinkokohtaista irtaimistovakuutuksen enimmäiskorvausta. Mikäli irtaimistosi on tavanomaista arvokkaampi tai siihen kuuluu arvoesineitä kuten kallis koru tai taulu, saatat tarvita irtaimistovakuutukseesi suuremman euromääräisen enimmäiskorvauksen.

Kiinteät kodinkoneet ja elektroniikka turvattuina

Kotivakuutus tuo turvaa kiinteille kodinkoneille, kuten astianpesukoneelle ja jääkapille. Vakuutathan tavaroidesi lisäksi myös huoneistosi osat tai asuinrakennuksesi. Kun kodinkone rikkoutuu, voit hakea kotivakuutuksesta korvausta esimerkiksi korjauksen aiheuttamiin kuluihin tai uuden kodinkoneen hankkimiseen. Kun vakuutat kotisi tavarat, turvaa vakuutus myös kännykkäsi, tablettisi tai kannettava tietokoneesi rikkoutumisen, kastumisen tai varastamisen varalta. Huomioithan kuitenkin, että kotivakuutuksen korvaavuus on riippuvainen siitä, mitä turvia valitset huoneiston, rakennuksen sekä tavaroiden suojaksi.

Kotivakuutus rakentamisen tai remontin ajaksi

Rakentaessasi tai peruskorjatessasi rakennusta yksityishenkilönä omaan käyttöösi, voit vakuutta rakennuksen samoilla turvilla ja omavastuilla kuin millä vakuuttaisit sen valmiina. Mikäli rakennat tai remontoit talkoovoimin, muistathan vakuuttaa myös talkoolaiset talkoovakuutuksella. Vakuutus turvaa talkoisiin osallistujat tapaturmien varalta sekä talkootyön aikana, että siihen välittömästi liittyvillä matkoilla.

Kotivakuutuksesta turvaa myös matkatavaroille?

Tiesitkö, että kotivakuutuksemme turvaa joskus myös matkatavarasi? Pitää paikkansa. Matkustaessasi Suomessa tai muissa Pohjoismaissa kotivakuutuksemme turvaa matkatavarasi jopa 5 000 euroon asti valitsemallasi vähintään 150 euron omavastuulla. Muistathan kuitenkin hankkia erillisen matkatavaravakuutuksen, jos suuntaat reissusi Pohjoismaiden ulkopuolelle tai jos matkalle lähtee mukaan kalliimpiarvoisempaa matkatavaraa. Matkatavaravakuutus on hyvä turva myös siitä syystä, että voit hankkia sen ilman omavastuuta.

Pohjola Vahinkoapu auttaa kodin vahingon sattuessa

Pohjola Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet kodin moninaisiin vahinkotilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös vahinkotilanteessa palvelevat Pohjola Vakuutuksen huoltoliikekumppanit sekä ohjeet vakuutuskorvauksen hakemiseen. Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen asiakkaana korvaushakemusta ei aina tarvitse lähettää, sillä monien vahinkotilanteiden kohdalla korjaus- ja korvausasiat hoituvat suoraan kumppanillamme.

Vahinkoapu palvelee asiakkaitamme 24/7 ja palvelussa sinua auttaa myös uusi tulokkaamme, Viljo-vahinkobotti.