Keksinnöt muuttavat elämäämme

Osuuspankkien lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu

Vuoden 2018 kilpailun pääteemana on "Keksinnöt muuttavat elämäämme". Kilpailuaika on 5.2.–23.3.2018. Kilpailu on avoin kaikille 6-13 -vuotiaille ja osuuspankit järjestävät sen yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa.

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään jo 48. kerran ja Suomessa 42. kerran. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 900 000 piirtäjää.

Kotimaan kilpailussa on vuosittain mukana noin 20 000 lasten tekemää piirustusta ympäri Suomen. Suomalaiset ovat menestyneet myös kansainvälisessä kilpailussa hienosti useina vuosina. Viime vuonna paraislaiset sisarukset Hilma ja Kaisla Holkko jopa voittivat omat sarjansa kansainvälisessä finaalissa!

Hilma ja Kaisla Holkko ja tyttöjen voittoisat työt
Hilma ja Kaisla Holkko ja tyttöjen voittoisat työt.

Vuoden 2018 kilpailun pääteemana on "Keksinnöt muuttavat elämäämme".

Kilpailuaika on 5.2.–23.3.2018. Kilpailu on avoin kaikille 6-13 -vuotiaille ja osuuspankit järjestävät sen yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa. Opettajat ovatkin avainasemassa lasten ja nuorten ohjaajina ja innostajina tässä kilpailussa, jossa voi saada menestystä sekä paikallisella, valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla. Kilpailutyöt tulee toimittaa osuuspankkiin 23.3.2018 mennessä. Pankit palkitsevat alueensa parhaat työt. Sarjojen voittajatyöt lähetetään valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa jokaisen sarjan viisi parasta nuorta taiteilijaa palkitaan rahapalkinnoilla toukokuussa Helsingissä järjestettävässä palkintojenjakojuhlassa.

Kukin koulu voi itse päättää osallistuuko kilpailuun. Opetushallituksen ohjeen mukaan kuvataidekilpailuun osallistuminen kuitenkin edellyttää, että oppilaiden huoltajilta pyydetään lupa itse kilpailuun osallistumiseen. Kaikilla osallistujilla tulee olla kirjallisesti vanhempien suostumus osallistua kilpailuun.

Vuoden 2017 valtakunnalliset voittajatyöt. Kilpailun teemana oli ”Ystävyys on värikästä!”.