Kilpaurheileva lapsi tarvitsee urheiluvakuutuksen.

Urheiluvakuutus

Turvaa urheiluharrastus urheilijan turvilla tai Sporttiturvalla
1

Valitse urheilijan turvat

kun haluat laajentaa Terveysvakuutuksesi kattamaan harrastamasi kilpaurheilun tai riskialttiin lajin.

2

Valitse Sporttiturva

lisenssin hankkimisen yhteydessä, kun olet tietyn urheilulajin aktiiviharrastaja, harjoittelet ja kilpailet seurassa, tai olet kilpaurheilija.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Vakuutus urheilijalle kilpaurheiluun tai riskialttiisiin lajeihin

Voit nauttia liikunnasta ja harrastaa kuntoilua tai pihapelejä huoletta terveysvakuutuksen turvin. Kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja varten tarvitset kuitenkin urheiluvakuutuksen.

Voit joko lisätä terveysvakuutukseesi urheilijan turvia, jotka kattavat harrastamasi lajin tai hankkia Sporttiturvan helposti lisenssin oston yhteydessä. Sporttiturva on urheiluvakuutus, joka on saatavilla yli 80 lajiliiton järjestämään toimintaan.

Kun päätät aloittaa uuden urheilulajin, on aina hyvä tarkistaa vakuutusten kattavuus. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja katsotaan yhdessä, millainen urheiluvakuutus sinulle sopii. Sporttiturvasta saat lisätietoa myös omasta lajiliitostasi tai seurastasi.

Urheiluvakuutus on tarpeen esimerkiksi, jos

  • osallistut tai valmistaudut liiton tai seuran järjestämiin kilpailuihin tai otteluihin
  • harrastat vakuutusehdoissa nimettyjä kuntourheilua riskialttiimpia urheilulajeja tai
  • osallistut kuntourheilutapahtuman, kuten Finlandia-hiihdon, kilpasarjaan.
Urheiluvakuutus kattaa kilpaurheilun ja riskialttiit urheilulajit.

Lisää terveysvakuutukseesi urheilijan turvia

Saat terveysvakuutuksestasi urheiluvakuutuksen, kun lisäät siihen urheilijan hoitoturvan, hammasturvan ja lisähoitoturvan. Urheilijan turvista kertyy OP-bonuksia.

Urheilijan turvat ovat voimassa jatkuvasti valitsemissasi lajeissa. Voit myös valita, että vakuutus kattaa urheillessa sattuneiden tapaturmien lisäksi esimerkiksi akillesjänteen repeämän ja rasitusmurtuman. Lisähoitoturvasta saat korvausta esimerkiksi fysioterapian kuluista tai urheilun mahdollistavasta ortopedisestä tuesta.

Lapsi tai nuori voi harrastaa saman urheiluvakuutuksen eli urheilijan turvien turvin useaa kilpaurheilulajia eri seuroissa aina 16-vuotiaaksi asti.

Urheilijalle on tärkeää, että pääsee mahdollisimman pian takaisin oman lajinsa pariin. Hyvä ja nopeasti kuntouttava hoito on tässä avainasemassa.

Markku Kiuru Tuotepäällikkö, OP

Sporttiturva soveltuu yli 80 urheilulajiin

Sporttiturva on urheiluvakuutus, jonka voit hankkia helposti lisenssin oston yhteydessä. Se korvaa harrastamasi lajin parissa tapahtuvat äkillisten tapahtumien aiheuttamat loukkaantumiset. Vakuutus siis korvaa myös ilman ulkoista tekijää aiheutuneita vahinkoja. 

Sporttiturvasta ja jalkapalloilijoille suunnitellusta Jalkapalloturvasta korvaamme vahinkoa kohden hoitokorvausta 15 000 euroon asti, haittakorvausta 30 000 euroon asti ja kuolinkorvausta 8 500 euroa. Korvaamme hoitokuluja, myös esimerkiksi leikkausten ja magneettitutkimusten kuluja, jotka ovat aiheutuneet kolmen vuoden sisällä vahinkotapahtumasta. Aikaraja ei kuitenkaan koske hammasvammoja.

Sporttiturva on määräaikainen urheiluvakuutus kaikenikäisille. Se on voimassa maksamishetkestä tai vakuutuskauden alusta, kun se on maksettu kauden ensimmäisen kuukauden aikana. Vakuutus päättyy vakuutuskauden viimeisenä päivänä.

Useiden liittojen kanssa on sovittu, että alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa myös muissa lajiliiton alaisissa urheilulajeissa. Saat lisää tietoa vakuutuksen kattavuudesta ja ostamisesta omasta lajiliitostasi tai seurastasi.

Agility, aikido, Suomen Aikuisurheiluliiton lajit, amerikkalainen jalkapallo, ampumahiihto, ampumaurheilu, autourheilu (AKK:n lajit), Suomen Biljardiliiton lajit, brasilialainen jujutsu, cheerleading, curling, defendo, FDO:n lajit, frisbeegolf, golf, hiihto, ilmailu (SIL:n lajit) ja ITF Taekwon-Don toiminta.

Jalkapallo, jousiammunta, judo, jääkiekko, jääpallo, karate, kaukalopallo, keilailu, kiipeily, koripallo, krav maga kriketti, kyykkä, käsipallo, lainelautailu, lentopallo, liitokiekko ja lumilautailu.

Maahockey, maastojousiammunta, melonta, miekkailu, moottorikelkkailu, moottorilentäminen, moottoripyöräily (SML:n lajit), muay thai, nyrkkeily, oriental moo do, painonnosto, padel, paini, paintball, pesäpallo, petanque, Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton toiminta, potkunyrkkeily ja pyöräily.

Raviohjastus, ringette, rugby, salibandy, savate, shukokai karate, soutu, squash, suppaus, suunnistus, taekwondo, taido, taitoluistelu, tanssi, tennis, triathlon, Suomen Urheiluliitto SUL:n lajit, vesihiihto, viisiottelu ja Kansainvälisen voimalajiliiton lajit (mm. tankotanssi, Highland games, vahvin mies/nainen ja otevoimailu).

Hole in one –vakuutus korvaa hole in one –lyönnin eli holarin tehneelle golfinpelaajalle juomatarjoilukustannukset 500 euroon asti. Vakuutus on voimassa kaikilla pelikierroksilla harjoituksissa ja kilpailuissa. Juoma tarjotaan pelipäivänä sen klubin tai seuran ravintolassa, jonka kentällä lyönti tehtiin.

Ilmoita holarista numeroomme 0303 0303. Kuitin lisäksi ilmoitukseen tarvitset pankkiyhteystietosi, tapahtumapaikan ja -ajan, väylän numeron ja tiedon mailasta, jolla holari onnistui.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.