OP Företagsbanken Abp emitterar sitt första gröna obligationslån

OP Företagsbanken Abp emitterar ett grönt obligationslån för 500 miljoner euro enligt OP Gruppens referensram Green Bond Framework. Lånet prissattes 19.2.2019 och det emitteras 26.2.2019.

Det första gröna obligationslånet är riktat till internationella ansvarsfulla institutionella placerare. Medlen som flyter in via lånet riktas till hållbar företagsfinansiering. De näringsgrenar som finansieras är förnybar energi, miljövänligt byggande (green buildings) och hållbar markanvändning med hållbart skogsbruk.  

- Vi är medvetna om vår roll och vårt ansvar som en av Finlands största finansiärer. Emissionen av det gröna obligationslånet stöder OP:s mål att styra finansiering till objekt som är hållbara för miljön och ekonomin och som svarar på placerarnas ökande efterfrågan, säger OP Företagsbankens verkställande direktör Katja Keitaanniemi. 

Den green bond som emitteras är ett grönt obligationslån utan säkerhet till seniorvillkor för 500 miljoner euro med en löptid på 5 år. Det har väckt stort intresse bland internationella placerare: emissionen övertecknades fyrfaldigt och över 100 placerare deltog i den. OP uppnådde alla mål som hade ställts upp för emissionen av det gröna obligationslånet. 

OP Gruppens referensram Green Bond Framework och Sustainalytics oberoende värdering av den samt Green Bond-placerarpresentationen finns på adressen https://www.op.fi/op-gruppen/skuldinvesterare. 

Ytterligare information:
Lauri Iloniemi, chef, Upplåning och investerarrelationer, tfn. 010 252 3541
 

Ytterligare information för medierna och intervjubegäran:
OP:s kommunikation, tfn. 050 523 9904, viestinta@op.fi