Nytt presidium valt för OP Andelslags förvaltningsråd

OP Andelslags förvaltningsråd valde i dag 11.12.2019 inom sig en ny ordförande och två vice ordförande. Det nya presidiet tillträder sina uppdrag 1.1.2020.

OP Andelslags förvaltningsråd valde administrationsdirektör Annukka Nikola till ordförande samt professor Markku Sotarauta och verkställande direktör Ari Väänänen till vice ordförande.

I enlighet med beslutet som fattades vid den senaste andelsstämman i mars övergår OP Gruppen till trestegsförvaltning 1.1.2020. I den nya trestegsförvaltningen har centralinstitutet i stället för den nuvarande interna direktionen en styrelse som består av andra än centralinstitutets direktörer och som ansvarar för beslutsfattandet vid centralinstitutet med undantag av sådana principbeslut som är betydande för hela OP Gruppen, vilka enligt bestämmelserna i stadgarna ska fastställas av förvaltningsrådet.

OP Gruppen offentliggjorde 30.10.2019 en villkorlig sammansättning av OP Andelslags nya styrelse. OP Andelslags förvaltningsråds nuvarande ordförande Jaakko Pehkonen samt vice ordförande Mervi Väisänen och Olli Tarkkanen valdes villkorligt till OP Andelslags styrelse, vars utnämningar förvaltningsrådet fastställer när de nya stadgarna trätt i kraft i början av 2020. Utnämningarna är villkorliga och beroende av regleringsmyndighetens godkännande.