Pohjola Vakuutus

Pohjola Vakuutuksen asiakasneuvojat ovat empaattisia ja hyväntuulisia ammattilaisia

Kun hersyvä, innostunut ja asiallisen arvostava fiilis kantautuu linjoja pitkin, tulee tunne, että tässä on kyseessä poikkeuksellisen kiva työpaikka ja työyhteisö. Pääsimme jututtamaan (etänä) Pohjola Vakuutuksen asiakasneuvoja Riikka Juutilaista ja valmentaja Tiia Jääskeläistä heidän työstään sekä ajatuksistaan kollegoita ja työnantajaa kohtaan. Päällimmäisenä keskustelussa nousee esiin, että tässä työssä ja työyhteisössä kaikki haluavat antaa parastaan.

Vuonna 2019 Pohjola Vakuutuksessa aloittanut Riikka Juutilainen luettelee pitkän listan asioita, mistä nauttii työpaikassaan. Lauseissa vilahtavat mm. jokapäiväiset onnistumisen tunteet, selkeä työnkuva ja työaika, kattavat henkilöstöedut, omat kehittymismahdollisuudet sekä osaava ja kannustava työporukka.

Riikka on etenemässä lähiaikoina uusiin tehtäviin verkkopalvelutukeen ja tuo esiin, että Pohjola Vakuutuksessa mahdollisuuksia on monenlaisia, ja työntekijöitä tuetaan ja kannustetaan kehittymään niin nykyisten kuin uusien tehtävien parissa. Myös perehdytys ja valmennus uusiin työtehtäviin on perusteellista ja käytännönläheistä. 

”Täällä ei jätetä ketään yksin ja sanota ’pärjäile’. Sen sijaan täällä kannustetaan avoimeen ilmapiiriin, jossa kollegat neuvovat tarvittaessa toisiaan”, Riikka kertoo.

Pohjola Vakuutuksen vakuutuspalveluiden työntekijöiden myyntityön ja vuorovaikutustaitojen sparraajana toimiva Tiia Jääskeläinen on samaa mieltä. Hänellä on paljon kokemusta myös asiakasneuvojan työstä.

”Työ on äärimmäisen vastuullista, mutta vastuuta ei tarvitse täällä kantaa yksin. Myöskään työhön olennaisena osana liittyvää myyntityötä ei tarvitse yhtään arastella”, Tiia sanoo.

”Jos haluaa oppia ja omaksua uutta, ja pystyy näkemään itsensä myös myynnillisissä tehtävissä vaikkei olisi aiemmin niitä töitä tehnyt – niin varmasti menestyy”, Riikka täydentää.  Hän lisää, että myyntitavoitteisiin pääsemistä tuetaan myös erilaisten koulutusten, valmennusten ja kilpailujen avulla.

Monipuolinen työyhteisö, joka tarjoaa joustavat puitteet myös muuhun elämään

Riikan äänestä kuulee, että työn ehdottomia plussapuolia on myös sen tietynlainen vapaus.

”Kun laitan töissä läppärin kiinni, voin lähteä hyvillä mieliin harrastuksiini”, Riikka kertoo.

Kehuja tulee myös mahdollisuudelle vaikuttaa esimerkiksi lounastaukojen paikkaan työpäivän aikana sekä liukumien hyödyntämiseen muuta elämää ajatellen. Jos välillä tehdäänkin pidempää päivää, välillä voi sitten tehdä vastaavasti lyhyempää. Kaikesta voi sopia joustavasti esimiesten ja vuoropäälliköiden kanssa. Pohjola Vakuutuksen uusi itseohjautuviin tiimeihin pohjautuva työskentelymalli myös karsii turhaa byrokratiaa ja tukee erinomaista työntekijäkokemusta. 

Asiakasneuvontatyö kiinnostaa ja innostaa monenlaisia ihmisiä

Vaikuttaa siltä, että Riikka ja Tiia viihtyvät nykyisessä työpaikassaan enemmän kuin hyvin.  Molemmat tuovat esille, että samasta muotista ei haeta uusia tiimin tai kuten sisäisesti puhutaan ’ringin’ jäseniä vaan monimuotoisuutta arvostetaan ja se näkyy niin työntekijöiden ikäjakaumassa kuin esimerkiksi koulutustaustassa.

Yhteinen nimittäjä löytyy taidoissa ymmärtää erilaisia ihmisiä ja elämäntilanteita. Jokainen asiakaskohtaaminen on Riikan ja Tiian mukaan omanlaisensa, ja hyvä asiakasneuvoja osaa huomioida tämän vakuutusratkaisuja tarjotessaan. Vuorovaikutustaidot kehittyvät tätä työtä tehdessä melkein huomaamatta.

Sopiiko työ sitten kaikenlaisille persoonille? Riikan mukaan kyllä. Toki eduksi on myös myyntihenkinen ja heittäytymiskykyinen asenne.

”Tätä asiakasneuvojan työtä voi tehdä monella eri tavalla ja palvella silti erinomaisesti asiakkaitamme. Joku voi olla tyynempää sorttia, toisen jutellessa asiakkaan kanssa enemmänkin. Ei tarvitse olla robotti. Voit olla oma itsesi – toki asiallisesti”, Riikka muistuttaa.

Paitsi ammattitaitoa, työ tuntuu kerryttävän myös toisenlaista pääomaa.

”Tämä työ ja vahva palautekulttuuri yrityksen sisällä ovat kehittäneet minua ihmisenä valtavan paljon”, Tiia nostaa esiin. Se on isosti sanottu, mutta niin vilpittömästi, että kommenttiin on helppo uskoa. Tässä porukassa ja tätä työtä tehdessä selvästi osataan (myötä)elää niin kollegoiden kuin asiakkaiden parissa.