Oskari Johansson

DevOps toi ohjelmistokehittäjä Oskari Johanssonin arkeen sujuvuutta, osaamisen skaalautumista ja vaikuttamismahdollisuuksia

Ohjelmistokehittäjänä työskentelevälle Oskari Johanssonille OP on ensimmäinen oman alan työpaikka. Matematiikkaa ja tietojenkäsittelyä Helsingin yliopistossa lukenut Oskari tuli taloon alun perin vuoden 2018 syksyllä, jolloin hän aloitti työt ensin ulkoisen työvoiman roolissa. Vuoden jälkeen Oskarista tuli OP:lainen.

Myönnettäköön, että pankkialalla työskentely ei ollut Oskarin lapsuuden unelma. Sen sijaan matemaattisesta päättelykyvystä ja ongelmanratkaisusta löytyvät vahvuudet ohjasivat miehen uravalintaa ja myöhemmin myös työpaikan valintaa. Ilokseen Oskari onkin huomannut, että omassa varallisuudenhoidon toimihenkilöiden työvälineiden kehittämiseen keskittyvässä tiimissään näitä vahvuuksia pääsee hyödyntämään ja luvuista kiinnostuneelle löytyy kyllä aihepiirin ongelmanratkaisutehtäviä.

Lisäksi finanssiala kaikkine lakeineen ja direktiiveineen saattoi ennen näyttäytyä nuoren osaajan silmissä pikemminkin hieman jäyhänä, kankeana ja vanhanaikaisena. Käytännössä Oskarin kokemus OP:sta työpaikkana on kuitenkin muodostunut hyvin toisenlaiseksi.

Muutosmyönteistä uusien työtapojen opiskelua DevOps-akatemiassa

Vuoden 2019 marraskuussa Oskari yhdessä 24 muun ohjelmistokehittäjän kanssa aloitti osana OP:n Kehittäminen ja teknologiat -osaamisyksikön pilottihanketta, DevOps-akatemiaa. Akatemian tarkoituksena on valmentaa kehittäjiä toimimaan DevOpsin periaatteiden mukaisesti ja opastamaan myöhemmin myös omia tiimejään uuden työtavan käyttöönotossa. Helmikuussa 2020 Oskari ja muut akatemiaan osallistuneet valmistuivat ensimmäisenä valmennusryhmänä DevOps Coacheiksi.

”Itselleni jäi todella positiivinen kokemus DevOps-akatemiasta ja olen iloinen mahdollisuudesta osallistua! Oivalsin paljon uutta siitä, miten DevOpsin kautta voimme toimia kehitystiimin kanssa mutkattomammin ja sujuvammin. Kun tiiminä katsomme kaikessa tekemisessä kokonaisuutta, saamme aikaan parempaa jälkeä, kuin jos jokainen tiimin jäsen olisi vastuussa vain omasta pienestä alueestaan”, Oskari kuvailee.

Pankkimaailman regulaatiot ja äärimmäisen korkeat tietoturvavaatimukset voisi nähdä haasteena kauttaaltaan läpinäkyvien, ketterien menetelmien hyödyntämiselle. DevOpsin keskeisenä ajatuksena on, että uusia ominaisuuksia viedään ketterästi ja korkealla automaatioasteella loppuasiakkaille näkyväksi lisäarvoksi saakka.

Parhaimmillaan putki voi olla vain parinkymmenen minuutin mittainen. Ideaalitilanteessa minkä tahansa pienen muutoksen valmistuessa hoituu putkessa automaattitestit, automaattinen dokumenttien luonti ja automaattinen asennus tuotantoon. Pelkkä manuaalinen hyväksyntä riittää.

”Tätä prosessia meillä kehitetään jatkuvasti, jotta voimme tehdä asioita mahdollisimman järkevästi, ketterästi ja kevyellä byrokratialla. DevOps-akatemiassa opiskellut aiheet koskivatkin DevOps-valmentajana toimimisen ja testiautomaation lisäksi paljon myös tietoturva-asioita”, Oskari kertoo.

Osaamisen skaalaamista, omia ideoita ja vaikuttamismahdollisuuksia

DevOpsin periaatteiden mukaan kaikilla tiimiläisillä on siis näkyvyys projektin kokonaisuuteen. Kehittäjillä on näköala esimerkiksi liiketoiminnan vaatimuksiin, ja sama pätee toisin päin. Myös kehittäjät pääsevät opastamaan liiketoiminnan asiantuntijoita ohjelmistokehityksen saloihin.

”Ymmärrän, että ison muutoksen mukanaan tuoma osaamisen skaalautumisen vaatimus voi olla jollekin toisenlaiseen työtapaan tottuneelle haastava omaksuttava. Itse koen sen kuitenkin hyvin mieluisana. Ohjelmistokehittäjänä tykkään oppia uutta esimerkiksi pankkiliiketoiminnasta ja olen kiinnostunut myös siitä, mitä muiden alojen asiantuntijat ympärilläni tekevät”, kuvailee Oskari.

”Olen minä aiemminkin ollut kiinnostunut esimerkiksi rahastoista ja sijoittamisesta, mutta nyt olen entisestään innostunut aiheesta. Kävin taannoin toimiston puolella katsomassa, millaisia neuvottelutilanteet ovat asiakkaan näkökulmasta. Kyselin samalla, mitä mieltä toimihenkilöt ovat tekemistämme sovelluksista ja mitä voisi parantaa”, Oskari hymyilee.

Oskari kiittelee myös hyvistä mahdollisuuksista itse päästä vaikuttamaan tiimin tekemiin ratkaisuihin – finanssialan asiantuntija ei suinkaan tarvitse olla kantaakseen kortensa sovellusten ominaisuuksien parantamisideoiden kekoon. Pelkkä ongelmanratkaisukyky ja rohkeus esittää omia ideoitaan riittävät.

”Kehitämme tiimin kanssa muun muassa toimihenkilöiden työn tueksi tarkoitettua Vaurastumisen suunnitelma -sovellusta. Huomasin, että minun mielestäni sovellus sisälsi osa-alueita, jotka luisuvat pikemminkin päätöksenteon puolelle, vaikka sovelluksen piti olla tarkoitettu nimenomaan sijoittamisen suunnittelua varten. Toin rohkeasti ajatukseni esille, se otettiin myönteisesti vastaan ja nyt olemme tiimin kanssa parhaillaan aloittamassa ehdottamani muutoksen toteuttamista”, Oskari antaa esimerkin.

DevOpsiin kuuluu jatkuva työtapojen parantelu ja asioiden tekeminen yhä fiksummin

Oskarille työn ilo syntyy nimenomaan siitä, kun hän pääsee parantelemaan asioita ja ratkaisemaan haasteita.

”Ei edes ole väliä, mikä konkreettinen asia on kyseessä, mutta jos eteen tulee jokin ongelma tai haaste, jonka voin ratkaista ja tehdä paremmin, nautin niistä tilanteista kaikkein eniten”, Oskari sanoo.

”Työtapojen parantelua varten meillä on ihan oma systeemikin, 70-20-10 -periaate. Se tarkoittaa, että 70 % työstä on päivittäistä työtä, kuten ohjelmistokehitystä, palavereja ja suunnittelua; 20 % on työtapojen hiomista paremmaksi ja 10 % oman osaamisen kehittämistä. Se tarkoittaa, että jopa yksi kokonainen työpäivä viikossa on mahdollista käyttää asioiden paranteluun. Voin todella pysähtyä varta vasten miettimään fiksumpia ratkaisuja.”

”Tämä ajattelumalli liittyy nimenomaan DevOpsiin, joka on ollut viime aikoina OP:lla iso satsaus. Tulevan kevään aikana ajattelumallia tullaan viemään vielä isosti eteenpäin”, Oskari kertoo.

”Juuri muutosmyönteisyys innostavan työilmapiirin ohessa ovat asioita, joista tykkään täällä työskentelyssä. Hyvässä tiimissä luotamme kaikki toisiimme ja töiden tekeminen on mukavaa. Töihin on kiva tulla ja keskittyneenä pikemminkin havahdun katsomaan kelloa, että pitäisi jo kotiinkin lähteä”, Oskari virnistää.

Katso myös