Samuel Ristolainen

Kaverin suositus kesätyöstä OP:lla sai ohjelmistokehittäjä Samuel Ristolaisen hyppäämään finanssialan kiinnostavien projektien pariin.

Samuel kuuli ensimmäisen kerran OP:n kesätyömahdollisuuksista kaverin kautta jo vuonna 2017 ja päätti siitä syystä itsekin hakea OP:n kehitystiimiin.

Opiskelin tuolloin vielä Oulun ammattikorkeakoulussa tradenomiksi, jossa erikoistuin Web-sovelluskehitykseen. OP:n kesätyömahdollisuudet vaikuttivat erittäin kiinnostavilta kaltaiselleni junior-kehittäjälle.”

Ensimmäisen kesätyökauden jälkeen Samuel palasi takaisin opintojensa pariin, mutta päätyi jälleen OP:lle kesätöihin seuraavana kesänä. Tällä kerralla työskentely jatkui kesätöiden jälkeen osa-aikaisena ja valmistumisen jälkeen Samuel ryhtyi työskentelemään OP:lle ulkoisena työntekijänä Opsetin kautta. Vakituiseksi OP:laiseksi Samuel siirtyi vuoden 2020 alussa.

“Tiiminvetäjä kysyi minulta viime vuoden loppupuoliskolla, josko minua kiinnostaisi vakituinen työsuhde OP:lla ja se sopi minulle erittäin hyvin.”

Verkkopalveluita, joilla on vaikutus ihmisten talouteen ja työhön

Samuel on OP:lla päässyt kehittämään erilaisia verkkopalveluita ja hyödyntämään eri teknologioita.

“Ensimmäisenä kesänä olin kehittämässä Säästölipas-palvelua, jolla autetaan ihmisiä säästämään järkevämmin ja helpommin. Keskityin itse pääasiassa front endiin ja teknologioina tuli käytettyä pääasiassa JavaScriptiä sekä jQuerya. Seuraavana vuonna pääsin mukaan kehittämään OP Kevytyrittäjä -palvelua Ruby on Rails -kehyksen avulla ja tämä kehitystyö jatkuu omalta osaltani edelleen.”

Tällä hetkellä Samuelin työpöydällä on myös uusia teknologioita, sillä palvelua kehittävä tiimi on siirtämässä palvelua AWS-ympäristöön.

“AWS on minulle uusi tuttavuus ja se tarjoaa haastavaa, mutta samaan aikaan mielenkiintoista opeteltavaa. AWS tarjoaa teknologioiden näkökulmasta meille paljon uusia mahdollisuuksia.”

Aidosti monipuolista tekemistä ja DevOpsin tuomia mahdollisuuksia

“Riippumatta monien ennakkoluuloista, OP on hyvin ketterä ja täällä tehdään töitä todella monipuolisesti, jokainen pääsee tutustumaan siihen mitä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa tapahtuu. Devaajalle tämä lisää työn monipuolisuutta ja omassa työssäni on hyvä painotus niin uuden kehittämistä, kun nykyisten palveluiden ylläpitoa.”

OP:n autonominen itseohjautuviin tiimeihin perustuva toimintamalli antaakin paljon vastuuta ja valtaa tiimeille. Myös DevOps -ajattelumalli kuuluu läheisesti kehittäjien arkeen OP:lla, käytännössä se tarkoittaa sitä, että jokainen ottaa vastuuta ohjelmoinnin lisäksi myös mm. testauksesta ja julkaisusta.

“Meidän tiimissä on alusta asti toimittu hyvin DevOps-mallien mukaisesti. Tämä mahdollistaa sen, että voimme parhaimmillaan tehdä monia tuotantoon vientejä päivässä. Jokainen ominaisuus on toimintamallin ansiosta hyvin testattu ja voimme siten välttää turhia ongelmia.”

Erilaisia mahdollisuuksia oppia ja tukea omaan kehittymiseen

Teknologiat ja toimintamallit kehittyvät jatkuvasti ja OP:lla kehittäjiä odottaa jo ennestään teknologioiden laaja kirjo.

“Devaajana koen, että uutta opeteltavaa löytyy päivittäin ja uusia teknologioita pääsee omaksumaan jatkuvasti.”

OP:lla ohjelmistokehittäjien osaamisen tukena on talon oma Software Academy, jossa ohjelmistokehittäjä pääse kehittämään ja validoimaan osaamistaan mentorin kanssa.

“Meillä on tarjolla runsaasti erilaisia koulutuksia, joissa pääsee syventymään eri teknologioihin ja toimintamalleihin muiden ammattilaisten kanssa. Toisaalta omalta tiimiltä saa nopeasti apua ongelmien ratkontaan ja sparrailuun.”

Haluatko kehittää miljoonien ihmisten käyttämiä verkkopalveluita huippuammattilaisten kanssa ja kehittyä itsekin sellaiseksi? Masters of Dev –ohjelmamme tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tähän! Me OP:lla etsimme hiljattain uransa aloittaneita ja oppimishaluisia ohjelmistokehittäjiä, jotka haluavat syventyä verkkopalveluiden kehittämisen viimeisimpiin teknologioihin ja menetelmiin.