Tuomas Tohkoja

Testaajasta kehityspäälliköksi – Tuomas nauttii työstään ihmisten kanssa

”Suurin merkitys omassa urakehityksessäni on ollut tiimeillä, jotka ovat olleet ympärillä. Olen ollut onnellisessa asemassa, kun olen ollut osaavien kavereiden keskellä”, summaa Tuomas Tohkoja, joka kiittelee kollegojaan OP-vuosiensa varrelta.

Tänä päivänä Tuomas toimii kehityspäällikkönä Helsingin Vallilassa, mutta polku tiimejä rakentavaksi ja ihmisten toiveita huomioivaksi vastuuhenkilöksi on ollut tapahtumarikas. Matkansa OP:ssa Tuomas aloitti kuusi ja puoli vuotta sitten Oulussa testaajana, mutta vuosien varrella hän on ehtinyt olemaan monessa mukana.

”Minulla on tälläkin hetkellä hyvin moniulotteinen rooli”, Tuomas toteaa hyväntuulisena.

Ihmiset, yhteisöllisyys ja työn ilo ovat imaisseet hänet mukaan matkalle, jolle ei näy loppua.

Työkulttuuri vailla vertaa

Tuomas päätyi hakeutumaan OP:lle ystäviensä innoittamien puheiden johdosta, mitkä koskivat mobiilikehittämisen tapoja ja työyhteisöä. Hän aloitti työt OP:lla mielenkiintoiseen aikaan, sillä Tuomas pääsi mukaan alussa OP-mobiili- ja myöhemmin OP-yritysmobiili-sovelluksen kehitystyöhön.

”Molemmissa projekteissa oli älyttömän hauska ja osaava tiimi. Kun päädyin hakemaan OP:lle, minulle oli tärkeää tietää se, että täällä arvostetaan työntekijöitä todella paljon.”

Luontaisena ongelmanratkojana ja rauhallisena tiimipelaajana Tuomas oli kuin elementissään tiimissä, jossa työnteko luisti, mutta vakavaa päivittäistekemistä ei tarvinnut olla hetkeäkään.

”Se on ylipäänsä ihan ykkösjuttu, että tekeminen on mielekästä ja riittävän haastavaa. Tiimin pitää koostua mahdollisimman erilaisista persoonista, sillä toimivaan tiimiin tarvitaan eri tason osaajia ja erilaisia persoonia. Sillä on suuri merkitys tiimin toimivuuden kannalta.”

Aktiivisen testaustyön ohella Tuomas löysi pian itsensä henkilöstökerho PoGon hallituksesta, jonka tavoitteena oli järjestää ihmisille mukavia aktiviteetteja, kuten laskettelureissuja, olutmaisteluita ja laskuvarjohyppykursseja – myös toimistotuntien ulkopuolella. Yhteisöllisyyden rakentaminen oli kerhoaktiivi-Tuomaksen motiivi toimintaan.

”Sitä kautta olen tutustunut ihmisiin ja löytänyt hyviä kavereita. Yhteenkuuluvuus on todella tärkeä asia, eli se, että tutustutaan paremmin ihmisiin, joiden kanssa töitä tehdään. Yleensä hommat luistavat paljon paremmin, kun ihmiset tulee tutuksi myös vapaa-ajan kautta.”

Ihmislähtöinen testaustyö sopi Tuomaksen sosiaaliselle luonteelle mainiosti ja hän aidosti nautti työstään. Eräänä päivänä hänen esimiehensä esitti kuitenkin työtarjouksen, josta oli vaikea kieltäytyä.

Yllättävä tilaisuus

”Haluaisitko olla Scrum Master, minulta kysyttiin.”

Tuomas joutui pureskelemaan yllättävää tarjousta hetken, koska hän oli tehnyt testaajan työtä hyvän aikaa ja piti siitä edelleen. Isomman vastuun ottaminen tuntui jännittävältä, mutta lopulta hän rohkaistui ottamaan tarjouksen vastaan.

”Sanoin esimiehelleni, että ilman muuta haluan olla Scrum Master”, Tuomas kertaa.

Uusi rooli ja näkökulma työhön tuntuivat alkuun Tuomakselle itselleen isommilta kuin ne lopulta olivatkaan. Hyvästä kokonaiskuvan hahmottamiskyvystä, jota Tuomas oli jo testaajana oppinut, oli hyötyä projektin vetovastuullisena Scrum Masterina. Ehkä juuri siksi Tuomaksen esimies näki hänessä kyvykkyyden rooliin. Lisäksi Tuomas jatkoi testaustyötä Scrum Masterin työn ohessa.  

”Olen saanut olla paljon uuden kanssa tekemisissä. Esimieheni ovat läpi urani kuunnelleet, mitä olen halunnut tehdä. Lisäksi tarvittavat työvälineet ja keinot ovat aina olleet käytössä.”

Scrum Masteriksi ryhtyminen opetti Tuomakselle itseluottamusta, jota hän on pyrkinyt jakamaan eteenpäin kollegoilleen, jotka ovat olleet vastaavanlaisissa uratilanteissa.

”Olen rohkaissut ihmisiä, että jos minä pystyin siihen, niin ilman muuta sinäkin pystyt”, Tuomas kertoo kollegojen tsemppaamisestaan.

Scrum Masterina Tuomaksen sosiaalisuus ja kyky saada ihmisten luottamus puolelleen nousivat uuteen arvoon. Tehtävässä hän pääsi laittamaan omilta esimiehiltään saamat opit peliin: kuuntelemaan ihmisiä, tukemaan heitä ja muistuttamaan siitä, että ratkaisu ongelmiin löytyy aina.

Kehittymishaluinen Tuomas tiesi viiden Oulun OP:lla vietetyn vuoden jälkeen, että nyt oli aika tehdä jotain uutta. Mutta yllättyi samalla itsekin.

Työ & elämä johdattivat Helsinkiin

Kenties tietämättään, Tuomas oli kulkenut polkua pitkin, joka johdatti häntä kohti kehityspäällikön vastuuta. Testaajana kerrytetty tekninen ymmärrys ja Scrum Masterina syventynyt hyvä ihmistuntemus olivat juuri oikeanlainen kokemusyhdistelmä, jonka myötä hänelle avautui tilaisuus kasvaa ammattilaisena.

”Päätin samalta istumalta ottaa minulle tarjotun kehityspäällikön roolin vastaan ja samalla ilmoitin, että haluaisin pääkaupunkiseudulle.”

Tuomas näki muuton hyvänä tilaisuutena tehdä jotain aivan uutta työelämässään. Lisäksi hän pääsi Helsinkiin siirtymisen myötä asumaan samaan kaupunkiin tyttöystävänsä kanssa, joten kuin tilauksesta, kerralla järjestyi useampi elämässä pohdituttanut kysymys.

Käytännön järjestelyt veivät aikansa, mutta Tuomas pääsi aloittamaan kehityspäällikkönä Helsingissä keväällä 2017. Uudessa roolissaan hän pääsee hyödyntämään sekä teknistä että sosiaalista ymmärrystään kokoamalla projekteihin optimaalisia tiimejä ja olemaan mukana rekrytoinneissa.

”Esimies sanoi, että saan tehdä työstäni itseni näköisen. Arvostin sitä kyllä suuresti silloin ja edelleen”, Tuomas muistelee uuteen työtehtävään siirtymistä.

Kehityspäällikkönä Tuomasta ohjaava ajatus on reiluus. Hän pyrkii välittämään ihmisistä ja kokee olevansa korkeasta substanssiosaamisestaan huolimatta vahvimmillaan tiimityön organisoija, vaikkei varsinaisesti esimiesvastuussa kehityspäällikkönä vielä toimikaan.

”Olen nyt päässyt aikaisempien roolien jälkeen tekemään erilaista työtä. Tykkään haastaa itseäni, sillä mukavuusalueelta pitää lähteä pois. Ei sitä muuten kehity.”

Katse tulevassa, jalat maassa

Nousujohteinen ura ei ole Tuomaksen mukaan muuttanut häntä ihmisenä. Erillistä työminää hän ei ole kehittänyt – eikä koe sellaista edes tarpeelliseksi.

”Olen ihan sama tyyppi kuin ennenkin”, Tuomas naurahtaa.

”Tulisi aika paljon kavereilta palautetta, että mitäs nyt on tapahtunut, jos alkaisin olemaan muuta kuin olen. Jalat on aina maassa.”

Tuomas motivoituu siitä, että OP:n toimialuelaajennukset ovat tuoneet mukanaan mahdollisuuksia hänelle ja kollegoilleen ammattilaisina. Tuomas uskoo, että oppi ja ymmärrys tulevat lähitulevaisuudessa kasvamaan yli liiketoimintarajojen, kun kehittämistä on tarjolla niin laajalla työrintamalla.

Kehityspäällikön työstä Tuomas pitää suuresti, ja näkee sen myötä ihmistuntemuksensa kasvavan entisestään. Tuomas keskittyy tekemään parhaansa nykyisessä roolissaan, joka tarjoaa sopivissa määrin haastetta ja onnistumisia hänelle.

Tuomaksen tyypillinen työviikko on tapahtumarikas, mutta hän pyrkii pitämään huolen siitä, ettei kalenteri täyty aivan ääriään myöten. Kokemus on opettanut hänelle, että joustavuus on valttia.

”Aina pitää olla muutama minuutti aikaa. Kaikki lähtee siitä, että ihmiset viihtyvät ja voivat ympärillä hyvin.”