Hiiop sata vuotta vapaaehtoistyötä

OP avaa vapaaehtoistyön välityssivuston verkossa

OPn lahja 100-vuotiaalle Suomelle on sata vuotta vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyön tekijöiden ja tarvitsijoiden kohtaamista varten OP on rakentanut verkkosivuston hiiop100.fi, jolla kuka tahansa voi jo nyt käydä kertomassa kiinnostuksestaan vapaaehtoistoimintaan ja ilmoittautua mukaan.

OPn lahja satavuotiaalle Suomelle on sata vuotta vapaaehtoistyötä. Jokainen OPlainen voi käyttää päivän työaikaa vapaaehtoistoimintaan vuoden 2017 aikana. Tämä vastaa noin puolta tavoitellusta sadasta henkilötyövuodesta. Loput sadasta vuodesta kerätään kutsumalla kaikki suomalaiset mukaan lahjoittamaan vaikka päivän hyvää suomalaiseen vapaaehtoistyöhön.

Jotta suomalaisten olisi helppo löytää omalta tuntuvia vapaaehtoistyön kohteita, OP avaa vapaaehtoistyön kysynnän ja tarjonnan kohtaamista helpottavan avoimen verkkosivuston osoitteeseen www.hiiop100.fi. Helppokäyttöisellä sivustolla kuka tahansa voi hakea vapaaehtoistoiminnan tekijöitä tai ilmoittautua mukaan.

- Tavoitteenamme on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä. Suomalaiset näkevät isoimpina esteinä vapaaehtoistoiminnalle ajanpuutteen ja mahdollisuuksien löydettävyyden. Sivustosta tulee eräänlainen vapaaehtoistyön välityspalvelu, joka sujuvoittaa vapaaehtoistyön ja sen potentiaalisten tekijöiden kohtaamista, sanoo OPssa hankkeesta vastaava johtaja Tuuli Kousa.

Verkkoalustaa on rakennettu syksyn ajan, ja sivusto aukeaa koko laajuudessaan vuodenvaihteessa. Jo nyt kiinnostuneet voivat kertoa sivustolla, millainen vapaaehtoistoiminta heitä kiinnostaa sekä jättää yhteystietonsa. Vuoden vaihteen jälkeen yhteystietonsa jättäneille kerrotaan heitä kiinnostavista vapaaehtoiskohteista.

- Teemme yhteistyötä isojen järjestöjen, kuten HelsinkiMission, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin kanssa. Verkkoalustallamme halutaan tarjota kaikille mahdollisia tapoja tehdä vapaaehtoistyötä, Kousa sanoo.

Tänään 3.12. Suomessa vietetään kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää.