Urheilukohteet

Turvallisen liikunnan kumppani

OP Ryhmä sponsoroi urheilua monipuolisesti. Painopisteet ovat hyvinvoinnissa, turvallisuudessa ja asiantuntijuudessa. Tavoitteena on vaikuttaa valittujen kohteiden kautta koko Suomessa.

Suomen Olympiakomitea ry

OP on Suomen Olympiakomitean seuratoiminnan ja lasten liikunnan pääkumppani. Yhteistyöllä halutaan edistää lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa. Yhteistyö antaa osuuspankeille mahdollisuuden tehdä paikallisia tekoja lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin hyväksi. Mukana on myös perinteikäs Hippo-suunnistuskoulu, jota toteutetaan yhteistyössä Suomen Suunnistusliiton kanssa.

Olympiakomitean ja Valon toiminnot yhdistyivät vuoden 2017 alussa. Uudella Olympiakomitealla on kaksi tavoitetta: yhdessä urheiluyhteisön ja eri verkostojen kanssa edistää sitä, että suomalaiset liikkuvat enemmän ja että huippu-urheilu menestyy.

Jääkiekkoliitto

OP on yksi Suomen Jääkiekkoliiton pääyhteistyökumppaneista. Yhteistyön painopiste on lajin turvallisuuden kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Suomen Jääkiekkoliitto on suuri suomalainen urheilujärjestö, jolla on yli 60 000 lisenssipelaajaa ja yhteensä yli 190 000 aktiivista harrastajaa. Valtaosa lajin harrastajista on lapsia ja nuoria, ja siksi liiton toiminnalla onkin korkeat laatukriteerit. Jääkiekkoliitto on yksi Suomen suurimmista nuorison kasvattajajärjestöistä.

Suomen Voimisteluliitto (Svoli)

OP Ryhmän ja Voimisteluliiton yhteistyön keskeisenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta liikunnan merkityksestä hyvinvoinnissa erityisesti nuorten keskuudessa. Suomen Voimisteluliitto on Suomen suurin aikuisten liikuttaja. Liiton tavoitteena on edistää kaikenikäisten harrastajien ja kilpailijoiden voimistelua ja tarjota sitä kautta elämyksiä jokaiselle. Voimisteluliitto toteuttaa tätä tukemalla seurojen voimistelutyötä ja vapaaehtoistoimintaa.

Suomen Salibandyliitto

OP on yksi Salibandyliiton pääyhteistyökumppaneista. Yhteistyön painopiste on lajin turvallisuuden kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Yhteistyössä painotetaan myös liikunnan vaikutusta nuorten ja aikuisten hyvinvointiin ja terveyteen. Salibandy on aikuisikäisten suosituin joukkuelaji Suomessa. Lajin suosio kasvaa ja asema vahvistuu edelleen, ja sen merkitys liikuntakulttuurin edelläkävijänä lisääntyy.

Suomen Suunnistusliitto

Suunnistusta harrastaa Suomessa säännöllisesti noin 45 000 aikuista ja 15 000 lasta ja nuorta. OP Ryhmän ja Suomen Suunnistusliiton yhteistyön pohjalta on kehitetty suunnistusseurojen ja osuuspankkien kanssa alueellisia Hippo-suunnistuskouluja. Nuorten suunnistustoimintaa tukemalla OP on mukana mahdollistamassa nuorille terveitä ja positiivisia elämänkokemuksia

Suomen Golfliitto

Suomen Golfliiton yhteistyökumppanuus on osa OP:n hyvinvointiteemaa. Golf on arvostettu, elämänikäinen urheilu- ja liikuntamuoto, jolla on tunnustettuja terveysvaikutuksia. Se on kaikenikäisten yhteinen harrastus ja suosittu liikuntalaji. Golf on erityisesti peruskuntoa ylläpitävä laji, myös senioriväestön keskuudessa. Golfliiton jäsenenä on noin 140 000 pelaajaa.