Lapsia Suomi 100 -lippusiima

OP juhlii satavuotiasta Suomea

Kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, ryhdymme toimeen hyvän puolesta.

kuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää

Hiiop! 100 vuotta vapaaehtoistyötä

Kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, ryhdymme toimeen hyvän puolesta. OPn lahja satavuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. Juhlavuoden kunniaksi jokainen OPlainen saa tehdä  päivän vapaaehtoisena työajallaan. Tämä on puolet 100 henkilötyövuoden tavoitteesta. Tavoitteen saavuttamiseksi OP kutsuu kaikki suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön sadan vuoden edestä.

Osana lahjaa OP avasi uuden kaikille avoimen vapaaehtoistyön kohtaamispaikan Hiiop100.fi, josta löytää helposti sopivan tekemisen paikan ja voi etsiä apukäsiä järjestämäänsä vapaaehtoistoimintaan.

HundrED – 100 innovaatiota oppimisympäristöihin 

HundrED – 100 Koulua -suurhankkeen tavoitteena on auttaa Suomea pysymään opetuksen mallimaana myös tulevaisuudessa. OP on yksi hankkeen pääsponsoreista. Hankkeen tuloksena syntyy opetusalan innovaatioiden tietokanta, joka annetaan lahjaksi kaikkien maailman koulujen ja opettajien käyttöön. Hanke on yksi kattavimmista opettamisen ja koulujen tulevaisuutta käsittelevistä hankkeista maailmassa.

Vuosisadan liikenneteko

OP on Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen pääyhteistyökumppani satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tavoitteena on lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä. Hankkeen ympärille OP on rakentanut virtuaalitodellisuutta hyödyntävän elämyksellisen #OPLiikenneteko -tapahtumakonseptin, joka kiertää ympäri Suomen vuoden 2017 aikana. Tapahtumakonsepti koostuu kaikille avoimesta virtuaalitodellisuuskokemuksesta, jolla halutaan herättää osallistuja pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistään.

Talvisotamuistomerkki

Satavuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi OP tukee Talvisodan kansallisen muistomerkin rakentamista Helsingin Kasarmitorille. Kuvanveistäjä Pekka Kauhasen ehdotuksen pohjalta nouseva muistomerkki toteutetaan Suomen valtion, Helsingin kaupungin ja Talvisotayhdistyksen yhteistyönä. Hankkeen juridisena toimijana on Talvisotayhdistys ry, jonka varojenkeräystä OP on tukenut.