Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Opastus  > Verkkorikolliset erittäin aktiivisia
 
 

Verkkorikolliset erittäin aktiivisia

20.1.2012

Liikkeellä on uudenlaisia haittaohjelmia, huijaussähköpostiviestejä ja erilaisia huijaussivustoja, joiden avulla rikolliset pyrkivät pääsemään käsiksi asiakkaiden tileihin. Mikäli epäilet, että tunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, lopeta heti verkkopalvelun käyttäminen ja sulje tunnuksesi välittömästi soittamalla verkkopalvelutunnusten sulkupalveluun (09) 6964 6800 (24h/vrk).

Pidä huolta käyttämäsi koneen tietoturvasta

Jos käyttämässäsi koneessa on havaittu haittaohjelma, älä käytä koneella verkkopankkipalveluita ennen kuin olet varmistunut sen tietoturvasta.

Varmista, että koneessasi on palomuuriohjelmisto. Haittaohjelmilta suojaudut virustorjuntaohjelmilla. Huolehdi, että päivität edellä mainitut ohjelmistot valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Vain päivitetyt ohjelmat suojaavat haittaohjelmilta.

Huolehdi kaikkien käyttämiesi ohjelmien päivityksistä. Käyttöjärjestelmä ja virustorjuntaohjelma on aina syytä pitää ajan tasalla. Tärkeää on päivittää myös sekä selaimet että muut verkossa paljon käytettävät ohjelmat, kuten Java ja Flash.

Ota maksun lisävahvistus heti käyttöösi

Maksun lisävahvistus antaa lisäsuojaa verkkorikollisuutta vastaan. Saat lisävahvistuksen käyttöösi kohdassa Omat tiedot > Omat yhteystiedot > Pankkiasiat > Ota lisävahvistus käyttöösi.

Maksun lisävahvistus on laskujen maksamisen turvallisuutta lisäävä helppokäyttöinen palvelu, joka huomaa poikkeavuuksia maksamisessasi.

Maksun lisävahvistus voi paljastaa huijausyrityksen ja estää rahojen ohjautumisen väärään paikkaan. Verkkorikolliset voivat yrittää väärentää maksun tietoja esimerkiksi tietokoneelle päässeen haittaohjelman avulla.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön