Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Lainat  >  Asuntolaina  >  ASP-laina
 
 

ASP-laina

ASP- eli asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on valtion luoma järjestelmä, jolla kannustetaan ja helpotetaan ensimmäisen oman asunnon hankintaa. ASP:n kautta saat asuntolainan edullisilla ehdoilla.

Miten saan ASP-lainaa?

ASP-lainan saaminen edellyttää, että säästät ensin ASP-tilille 150 - 3 000 euroa vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä (50 - 1 000 euroa kuukaudessa). Vuosineljännesten ei tarvitse olla peräkkäisiä, vaan neljänneksiä voi oman tilanteen mukaan jättää myös väliin. ASP-lainaa saat, kun 10 % asunnon hankintahinnasta on säästetty.

Kun säästötavoitteesi on täynnä ja oman kodin hankkiminen on ajankohtaista, täytä asuntolainahakemus. Mainitse hakemuksen lisätiedoissa, että haet ASP-lainaa. Voit myös varata ajan suoraan verkkoneuvotteluun.

ASP-lainan myöntää osuuspankki.

ASP-lainan hyödyt

1. Hyvä korko ja verovapaat säästöt

  • Maksamme talletuksillesi lisäkorkoa, kun ASP-säästämisen ehdot ovat täyttyneet ja olet hankkinut asunnon.

  • Korko ja lisäkorko ovat poikkeuksellisesti verovapaita.

2. Valtion korkotuki

Voit saada ASP-lainallesi tai osalle siitä 10 vuoden ajan valtion korkotukea. Jos lainasi korko ylittää korkotukiaikana 3,8 %, valtio maksaa 70 % tämän tason ylittävästä korosta. Korkotuella on paikkakuntakohtaiset enimmäismäärät.

Korkotuettua lainaa voi saada

  • Helsingissä enintään 180 000 €

  • Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla enintään 145 000 €

  • muualla Suomessa enintään 115 000 €.

3. Edulliset lainaehdot

Asunto ja valtiontakaus riittävät usein ASP-lainan vakuudeksi. Asuntoa vastaan voi tavallisesti saada lainaa 70 % asunnon arvosta. Lisävakuutena voidaan käyttää valtiontakausta, jolloin lainan määrä voi olla jopa 90 % asunnon kauppahinnasta. Valtiontakauksesta ei peritä takauspalkkiota ASP-korkotukilainan osalta.

Hae ASP-lainaa ja allekirjoita lainan sopimukset sähköisesti

Nyt voit allekirjoittaa uuden lainan sopimukset sähköisesti - vaikka omalta kotisohvaltasi! Lainaneuvottelu ja allekirjoitukset voidaan halutessasi hoitaa alusta loppuun verkossa, ja sinun tarvitsee tulla konttorille vasta kaupanteon yhteydessä. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi.

Leima_fi

OP-bonuksia kerryttävään asiointiin lasketaan esimerkiksi

Vakanen ASP-laina
Vakanen ASP-tilille kertyneet säästöt

Kertyneillä OP-bonuksilla maksetaan mm. lainan toimitus- ja palvelumaksuja.

> Kenelle OP-bonuksia kertyy?

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön