Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Lainat  >  Korot ja hinnat  >  Muutoksiin varautuminen
 
 

Varaudu koron muutoksiin

Mitoita lainasi maksukykysi mukaan

Jos lainasi korko ei ole kiinteä eikä siinä ole Korkokattoa, sinun on hyvä varautua korkotason nousuun. Lainan määrä ja sen kuukasierä kannattaa mitoittaa niin, että taloudenhoitoon jää pelivaraa.

Valitsemastasi lainan lyhennystavasta riippuen koron muuttuminen vaikuttaa lainan maksuerään tai laina-aikaan. Voit kokeilla OP-verkkopalvelun lainalaskurilla koron muuttumisen vaikutusta.

Ota lainalle korkokatto

Euriborlainaan voi liittää Korkokaton. Tällöin lainan kokonaiskorkoa tarkistetaan euriborkoron muutoksia vastaavasti, mutta Korkokaton voimassaoloaikana kokonaiskorko ei ylitä sovittua kiinteätä prosenttimäärää, korkokattoa.

Kiinteä korko ei muutu

Kiinteä korko pysyy samana sovitun ajan, jolloin yleisen korkotason nousu ei vaikeuta lainan hoitoa. Toisaalta kiinteäkorkoisen lainan ottaja ei hyödy korkotason mahdollisista laskuista.

Lainan nostohetkellä kiinteä korko on yleensä hieman korkeampi kuin vaihtuva korko. Tänä päivänä korkokattoiset luotot ovat kiinteäkorkoisia suositumpia suuremman joustavuutensa vuoksi.

Säästä korkojen nousun varalle

Korkotason muutoksiin voi varautua myös säästämällä. Jos korot nousevat, voit keskeyttää säästämisen ja käyttää kertyneitä säästöjä lainan hoitamiseen.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön