Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Lainat  >  Korot ja hinnat
 
 

Korot ja hinnat

Lainan kustannukset muodostuvat valitsemastasi korosta, marginaalista ja veloitukseen liittyvistä kuluista. Asuntolainan korkoja voi vähentää verotuksessa, mikä pienentää korkomenoja huomattavasti.

Korkovaihtoehdot

Koska laina-ajan korkokehitystä ei voi tietää ennakolta, ei voi varmuudella sanoa, mikä eri korkovaihtoehdoista tulee lopulta edullisimmaksi. Toisaalta pitkän laina-ajan kuluessa eri vaihtoehtojen taloudelliset erot todennäköisesti tasoittuvat.

Marginaali on pankin osuus korosta

Marginaalilla katetaan muun muassa pankin toimintakustannuksia ja luoton myöntämisestä aiheutuvaa riskiä.

Vakuudellisissa lainoissa kuten asuntolainoissa marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat muun muassa luotolle tarjottavat vakuudet sekä luotonottajan maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin.

Vakuudettomissa luotoissa, esimerkiksi Joustoluotossa ja Täsmäluotossa on sen sijaan aina sama marginaali.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset

Koron lisäksi lainan nostamisesta ja hoitamisesta peritään maksuja. Ns. todellinen vuosikorko sisältää kaikki luoton kustannukset vuotuiseksi koroksi muutettuna. Sen avulla voit vertailla luottojen edullisuutta.

Todellisen vuosikoron laskenta perustuu laskentahetken korkotasoon. Luottojen hintoja vertailtaessa on tärkeätä, että vertailtavat laskelmat perustuvat samaan ajankohtaan.

Kun vertailet eri pankkien antamia lainatarjouksia, muista, että OP Ryhmän lainat kerryttävät OP-bonuksia. OP-bonuksia ei oteta huomioon todellisen vuosikoron laskennassa, mutta ne saattavat laskea lainan kuluja huomattavasti. Bonuksia käytetään lainanhoitokuluihin, ja niillä voi saada maksettua esimerkiksi kotivakuutuksen kokonaan.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön