Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Lainat  >  Lainan hakeminen
 
 

Lainan hakeminen

Laina-asiat on helppo laittaa vireille verkossa. Lue vinkit siitä, miten se onnistuu helpoiten.

Lainaa kannattaa hakea etukäteen

Silloin saat lainatarjouksenkin hyvissä ajoin ja sinun on helpompi edetä suunnitelmissasi, kun tiedät lainan määrän ja ehdot. Sinun ei siis tarvitse vielä tietää tarkkaan esimerkiksi asunnon hintaa, voit pyytää meiltä tarjouksen oman arviosi perusteella.

Täytä hakemus verkossa

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä osuuspankin asiakas. Verkossa täytetty hakemus on vasta tarjouspyyntö - se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Jos olet jo Osuuspankin asiakas ja sinulla on verkkopalvelutunnukset, kirjaudu sisään OP-verkkopalveluun. Silloin saat hakemuksen esitäytettynä omilla tiedoillasi.

Voit myös soittaa OP 0100 0500 puhelinpalveluun tai varata ajan konttoriimme, jos haluat keskustella lainasta asiantuntijamme kanssa.

Kun täytät lainahakemusta
  • Valitset lainan käyttökohteen - tarvitsetko lainaa esimerkiksi asuntoa vai pienempää summaa vaikkapa lomamatkaa varten.

  • Kysymme tiedot sinun ja mahdollisien muiden hakijoiden tuloista, kätevimmin tarkistat ne palkkakuitista.

  • Kysymme myös paljonko sinulla ja mahdollisilla muilla hakijoilla on velkaa ja paljonko niiden lyhennykset ovat kuukaudessa. Velkojen tiedot saat tarkistettua tiliotteelta.

  • Lisäksi kysymme tietoja varallisuudestasi, siinä verotodistus on hyvä apuväline.

  • Tarvitset tulo- ja omaisuustietosi sekä tiedot olemassa olevista lainoistasi.

  • Ennen kuin haet opintolainaa, hae opintotukea ja valtion takausta lainalle Kelalta.

Hae lainaa

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen

Käsittelemme verkon kautta tulleet hakemukset ja olemme sinuun yhteydessä seuraavana pankkipäivänä. Tarkistamme hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä, jota kaikki pankit käyttävät.

Vakuudetonta kulutusluottoa voit saada suoraan tilillesi käymättä konttorissa, jos lainapäätös on myönteinen. Hakemuksen teon yhteydessä sovit kuukausierän, eräpäivä ja takaisinmaksuajan. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessasi sinut kutsutaan pankkiin ainakin lainapapereita allekirjoittamaan.

Asuntolainahakemuksen perusteella saat tarjouksen tutustuttavaksi OP-verkkopalveluun. Tarvittaessa soitamme sinulle ja kysymme lisätietoja tarjousta varten. Osuuspankkiin kutsumme sinut viimeistään lainapapereiden allekirjoittamista varten.

Lainaneuvottelussa voit ottaa myös takaisinmaksuturvan. Se on vakuutus, joka auttaa lainan maksamisessa esimerkiksi sairausloman tai työttömyyden aikana. Jos vakuutettu lainanottaja menehtyy, maksetaan vakuutuksesta koko jäljellä oleva, vakuutetun lainan määrä.

Leima_fi

OP-bonuksia kerryttävään asiointiin lasketaan esimerkiksi

 Vakanen Asuntolaina ja siihen lisätty kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva

 Vakanen Opintolaina

 Vakanen Auton osamaksurahoitus

 Vakanen Jousto- ja täsmäluotto

 Vakanen OP-Visa-kortin käytössä olevan luoton määrä 

 Kertyneillä OP-bonuksilla maksetaan ihan tavallisia pankkipalveluja ja vakuutusmaksuja

 >Kenelle OP-bonuksia kertyy?

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön