Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Lainat  >  Opintolaina
 
 

Opintolaina

Työskentely opintojen ohessa ei ole välttämätöntä. Opintolainan avulla voit keskittyä opintoihisi ja elämiseen sekä valmistua nopeammin unelmiesi ammattiin. Meiltä saat edullista opintolainaa, jonka takaisinmaksusta huolehdit vasta opintojesi jälkeen. Käytä opintolainaasi kuten haluat - esimerkiksi vuokraan, vaatteisiin, opiskeluvälineisiin tai vaikkapa matkustamiseen.

Opintolainan hakeminen on helppoa
 • Opintolainan hakeminen ja nostaminen onnistuu kätevästi verkossa. Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa.

 • Voit täyttää hakemuksen, kun olet saanut Kelalta lainatakauksen. Valtio antaa takuun kaikille opiskelijoille - muita vakuuksia et tarvitse.

 • Opintolainan takaisinmaksu alkaa vasta kahden vuoden kuluttua opintotuen päättymisestä. Sinun ei tarvitse maksaa edes opintolainan korkoja opintojesi aikana.

 • Osuuspankin opintolaina joustaa, sillä lainanmaksua voidaan tarvittaessa lykätä, jos et esimerkiksi heti valmistuttuasi löydä sopivaa työpaikkaa.

 • Jos olet aloittanut ensimmäiset korkeakouluopintosi 1.8.2014 jälkeen, saat opintolainahyvityksen valmistuessasi määräajassa.  Opintonsa 1.8.2005-31.7.2014 välisenä aikana aloittanut korkeakouluopiskelija voi saada opintolainavähennyksen valmistumisensa jälkeen.

Hae opintolainaa

Laske opintolainasi

Leima_fi

OP-bonuksia kerryttävään asiointiin lasketaan esimerkiksi

 Vakanen Opintolaina

Kertyneillä OP-bonuksilla maksetaan ihan tavallisia pankkipalveluja ja vakuutusmaksuja.

> Kenelle kertyy OP-bonuksia?

Tee muutoksia olemassa olevaan opintolainaasi

Haluatko tehdä erillisen noston olemassa olevaan opintolainaasi ja nostaa lainaa tilillesi? Mikäli olet valinnut lainasi nostotavaksi opintotukipäätöksen mukaiset maksuerät, siirrämme rahat tilillesi automaattisesti, eikä erilliselle nostolle ole tarvetta. Erillisistä nostoista veloitetaan pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Haluatko hakea olemassa olevalle opintolainallesi lisäystä? Jos sinulla on opintolaina ja opintosi vielä jatkuvat, voit uudella lainatakauspäätöksellä hakea lisäystä opintolainaasi. Tällöin lainojesi lukumäärä ja lainanhoitokulusi eivät kasva.

Hae uutta opintolainaa

Haluatko hakea uutta opintolainaa? Jos nykyisessä opintolainassasi ei ole nostamattomia eriä, etkä voi hakea nykyistä tutkintoasi varten otettuun opintolainaasi lisäystä, hae uutta opintolainaa. Uusi opintolaina kasvattaa lainojesi lukumäärää ja voi vaikuttaa maksettaviin lainanhoitokuluihin.

Tietoja opintolainasta
 • Opintotukeen kuuluvalle opintolainalle tarvitset valtion myöntämän lainatakauksen. Lainatakauksen saavat automaattisesti kaikki opintorahaa saavat korkeakouluopiskelijat. Toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevan tulee hakea lainatakausta Kelalta erillisellä hakemuksella opintorahan ja asumislisän hakemisen yhteydessä.

 • Opintolainan määrä on lainatakauksen määrä ja lainan myöntää se osuuspankki, josta haet lainaa.

 • Uudesta lainasta ja lainaerän lisäyksestä peritään toimitusmaksu. Seuraavat nostot ovat maksuttomia, jos ne nostetaan tilillesi automaattisesti opintotukipäätöksen mukaisesti.

 • Opintolainan takaisinmaksu alkaa yleensä kahden vuoden kuluttua opintotuen päättymisestä.

 • Opintolainan korko on OP-prime tai euribor 12 kk + marginaali. Lainan korkoja ei tarvitse maksaa vielä opiskeluaikana - korot lisätään lainan pääomaan kahdesti vuodessa.

Henkilöluottotietojen käyttö

Pankki käyttää luottoa myöntäessään ja valvoessaan luoton hakijan henkilöluottotietoja. Luottotiedot hankitaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteristä.

Opintolainan hakeminen
 • Voit täyttää opintolainahakemuksen verkossa sen jälkeen, kun olet saanut lainatakauksen Kelalta.

 • Jos sinulla on OP-verkkopalvelutunnukset, voit hakea opintolainaa kirjautumalla verkkopalveluun. Tällöin saat opintolainapäätöksen automaattisesti sähköisenä ja voit nostaa lainaa OP-verkkopalvelusi kautta.

 • Jos sinulla ei ole OP-verkkopalvelutunnuksia, voit hakea opintolainaa kirjautumatta verkkopalveluun. Tällöin otamme sinuun puhelimitse yhteyttä 1-3 pankkipäivän kuluessa. Mikäli lainapäätös on myönteinen, pyydämme sinua viimeistelemään opintolainahakemuksesi sovitussa osuuspankin konttorissa.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön