Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Säästöt ja sijoitukset  >  Osakkeet, ETF:t ja johdannaiset
 
 

Tervetuloa tutustumaan OPn osakepalveluihin!

Osakkeet ja johdannaiset 552 kuva

OP tarjoaa monipuoliset osakepalvelut niin säästäjille, sijoittajille kuin aktiivisille kaupankävijöille. OPn sähköisten osakepalvelujen käyttäjänä saat käyttöösi edukkaampaa osakesijoittamista ja Suomen laajimman osaketutkimuksen. Ja kaikki tarvittavat palvelut tietenkin myös mobiilissa.

OPn sähköisten osakepalveluiden käyttäjänä saat käyttöösi muun muassa:
  • Suomen laajimman osaketutkimuksen, joka sisältää muun muassa erilaisia analyysejä, suosituksia ja tavoitehintoja yli 80 suomalaisesta pörssiyhtiöstä.

  • Mahdollisuuden käydä kauppaa seuraavien maiden pörsseissä: Suomi, Ruotsi, Saksa, USA, Ranska, Norja, Tanska, Hollanti, Iso-Britannia*, Belgia, Italia, Espanja, Portugali, Sveitsi ja Kanada.

  • Viivästetyt osakekurssit ja Kauppalehden uutiset sekä reaaliaikaiset pörssitiedotteet.

  • Monipuoliset ETF-sivut, joiden avulla pääset tutustumaan laajaan ETF ja ETC-valikoimaamme, tarjolla on yli 2000 eri tuotetta.

  • Monipuoliset säilytys- ja raportointipalvelut, joiden avulla saat ajantasaista tietoa esimerkiksi osakesalkkusi kehityksestä sekä raportit verotusta varten.

  • Kattavat ja laadukkaat työkalut osakekurssien seuraamiseen, analysoimiseen sekä toimeksiantojen tekemiseen.

  • Voit lisäksi halutessasi ottaa erilaisia lisäpalveluita käyttöösi lisämaksusta

*Edellyttää erillisen kaupankäyntityökalun, OP-eTraderin käyttöä. Lue lisää op.fi/etrader

OPn osakevälityksen hinnat

OPn sähköisen osakekaupankäynnin välityspalkkio muodostuu prosentuaalisesta palkkiosta, joka on alhaisimmillaan kolme euroa. Prosentuaalinen palkkio on aina sitä edullisempi, mitä aktiivisemmin käyt kauppaa - alhaisimmillaan kaupankäyntipalkkio on 0,05 prosenttia.

OPn omistaja-asiakkaat pääsevät kaupankäyntiaktiivisuudestaan riippumatta automaattisesti hinnaston toiselle palkkioportaalle, jolloin välityspalkkion suuruus on 0,18 prosenttia.

Jokaisesta toteutuneesta toimeksiannosta peritään aina vähimmäispalkkio, joka on 3-18 euroa riippuen palkkioportaan tasosta sekä markkinapaikasta, jossa toimeksianto tehdään.

Alla olevaan taulukkoon on koottu viisi eri palkkioporrasta ja niihin liittyvät kaupankäyntipalkkiot markkinoittain:

 Hinnastotaulukko.jpeg

Kansainvälisen osakesäästämisen hinnat laskevat 1.4.2017 alkaen

Kansainvälisen osakevälityksen hinnasto uudistuu 1.4.2017. Verkkopalvelussa tehtävien kansainvälisten osaketoimeksiantojen minimihinta on jatkossa aina 12 euroa per toteutunut kauppa (aikaisemmin 12 euroa tai 18 euroa markkinapaikasta riippuen). Prosentuaaliset hinnat ovat samat kuin suomalaisten osakkeiden osalta.


Laskemme lisäksi ulkomaisten osakkeiden säilytyshintoja. Huhtikuun alusta alkaen minimimaksut poistuvat ja jatkossa säilytysmaksu on 0,10 % vuodessa kansainvälisten osakkeiden omistusten arvosta (aik. 0,123-0,151 %, minimissään 2€/kk).


Osakesijoittamisen valuutanvaihtokuluja on myös tarkasteltu alaspäin. Valuutanvaihto ei-euromääräisten osakekauppojen yhteydessä tapahtuu aina automaattisesti ja sinun ei tarvitse itse huolehtia valuutanvaihdosta. Valuutanvaihtokulu on 0,30 prosenttia kauppasummasta.

OPn palvelupaketit säästäjälle, sijoittajalle ja aktiivisille kaupankävijöille

Osakesijoittajan palvelut on paketoitu kolmeksi eri kokonaisuudeksi kaupankäyntiaktiviteetin mukaan. Harvakseltaan osakkeilla kauppaa käyville suosittelemme säästäjän palvelupakettia. Sijoittajan palvelupaketissa mukaan tulee lisäksi markkinoiden seurantatyökalu ja reaaliaikaiset kurssit, jotka tuovat tarvittavan laajat tiedot päivittäiseenkin osakekaupankäyntiin. Erittäin aktiivisesti osakekauppaa tekeville suosittelemme aktiivisen kaupankävijän palvelupakettia.

Eri palvelupakettien kuukausihinnat ja niiden sisältämät palvelut on koottu seuraavaan taulukkoon:

Palvelupaketit

Palvelukokonaisuuksien maksuihin käytetään automaattisesti kertyneitä OP-bonuksia.

Kiinnostuitko? Tästä pääset alkuun

Tarvitset osakesijoittamisen aloittamiseen arvopaperisäilytyksen, arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen sekä rahatilin.

  • Mikäli sinulla ei vielä ole verkkopalvelusopimusta OPn verkkopalvelun käytöstä, ole yhteydessä lähimpään Osuuspankkiin tai voit jättää yhteydenottopyynnön.

  • Jos olet jo OPn verkkopalvelun käyttäjä, voit avata palvelukokonaisuuden (säilytyksen ja arvo-osuustilin) verkossa.

  • Mikäli säilytyksesi siirtyy OPhen toisesta säilyttäjäyhteisöstä, varaudu 5 arkipäivän katkoon osakekaupankäynnissäsi.

Voit myös asioida meidän kanssamme puhelimitse ja jos jokin asia jäi vielä epäselväksi, niin voit myös jättää yhteydenottopyynnön.

Sopivatko osakkeet sinulle sijoituskohteeksi?

Sijoittajakuvan kartoituksen avulla voit helposti selvittää sopivatko osakkeet juuri sinulle.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön