Sisäänkirjautuminen

 
 

Tuotto-osuus

Tuotto-osuus on sijoitus oman osuuspankin pääomaan Tuotto-osuus-annin voimassaoloaikana. Menestyvä ja vakavarainen osuuspankki on vahva paikallinen toimija, joka tarjoaa sinulle monenlaisia etuja ja voi maksaa Tuotto-osuudellesi reilun koron.

Mikä on Tuotto-osuus?

Tuotto-osuus on osuuspankin omistaja-asiakkaan pitkäaikainen oman pääoman ehtoinen sijoitus, joka vahvistaa pankin vakavaraisuutta ja tarjoaa samalla mahdollisuuden hyötyä oman osuuspankin menestyksestä. Sijoitukselle tavoitellaan vuosittain kilpailukykyistä korkoa.

  • Voit merkitä Tuotto-osuuksia, kun olet omistaja-asiakas ja osuuspankissasi on aloitettu Tuotto-osuus-anti. Jokainen pankki päättää itsenäisesti Tuotto-osuus-anneista sekä niiden alkamis- ja päättymisajoista.

  • Vuosille 2016 ja 2017 tavoitellaan 3,25 prosentin korkoa. Tuotto-odotus voi vaihdella vuosittain.  Kunkin kalenterivuoden korosta päätetään jälkikäteen edustajiston tai osuuskunnan kokouksessa. Korko maksetaan seuraavan vuoden kesäkuussa korosta tehdyn päätöksen mukaisesti.

  • Vähimmäissijoitus on 100 euroa ja enimmäismäärä on osuuspankkikohtainen.

  • Sijoitus Tuotto-osuuteen ei ole talletus eikä sillä ole talletussuojaa.

Mitä Tuotto-osuuksiin sijoittavan kannattaa huomioida?
  • Tuotto-osuudelle pyritään maksamaan tuottotavoitteen mukainen korko, mutta korkoa ei voi taata. Tuotto-osuuden korko maksetaan vuosittain pankin osuuskuntalain mukaisesta voitonjakokelpoisesta ylijäämästä, mitä ei välttämättä joka vuosi synny. Ylijäämää voi myös syntyä enemmän kuin Tuotto-osuudelle maksetaan korkoa.

  • Tuotto-osuutta verotetaan kevyemmin kuin useimpia muita sijoituksia. Tuotto-osuudelle maksettava korko on henkilöverotuksessa pääomatuloa. Voit katsoa tarkemmin Tuotto-osuuden tuotelehtisestä, jonka löydät tämän sivun Lisätietoa -kohdasta. Myös pankkisi op.fi-sivuilta tai pankkisi konttorista saat lisätietoa verotuksesta.

  • Tuotto-osuudesta voi luopua irtisanomalla osuuden. Tuotto-osuuksien takaisinmaksuaika on 12 kuukautta Tuotto-osuuksien irtisanomisvuoden päättymisestä. Käytännössä kannattaa varautua kolmen vuoden sijoitusaikaan.

  • Tuotto-osuudella ei ole pääomaturvaa ja sen takaisinmaksamiseen sisältyy ehtoja. Sijoitetun pääoman voi menettää, sillä esimerkiksi pankilla on sääntöihin perustuva oikeus kieltäytyä osuuksien palauttamisesta. Jos Tuotto-osuuksia ei voida palauttaa kokonaisuudessaan, osuuspankilla on sääntöjen mukaan mahdollisuus jälkipalautukseen vielä viiden seuraavan tilikauden ajan, jonka jälkeen oikeus jälkipalautukseen päättyy.

  • Tuotto-osuutta ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, sillä osuus voidaan siirtää vain oman osuuspankin toiselle omistaja-asiakkaille. Tuotto-osuuksilla ei ole jälkimarkkinoita.

Tutustu tarkemmin oman pankkisi Tuotto-osuuteen

Tarkemmat tiedot oman pankkisi Tuotto-osuuksista ja antien aikatauluista saat pankkisi omilta op.fi-sivuilta tai pankkisi konttoreista. Voit tehdä merkinnän pankkisi konttorissa tai soittamalla OP 0100 0500 Puhelinpalveluun (ma-pe 8-22, pvm/mpm).

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön