Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Tietoturva  > Älä luovuta verkkopalvelutunnuksiasi ulkopuolisille palveluntarjoajille
 
 

Älä luovuta verkkopalvelutunnuksiasi ulkopuolisille palveluntarjoajille

Osuuspankin verkkopalvelutunnukset saa antaa asiointia varten ainoastaan pankin tarjoamiin palveluihin.

Verkossa on palveluntarjoajia, jotka voivat pyytää sinua antamaan verkkopalvelutunnuksesi tunnistautumisen tai tilisiirron yhteydessä muun kuin pankin verkkomaksupainikkeen tai Tupas-tunnistuspainikkeen kautta. Palveluntarjoaja on näissä tapauksissa liittänyt OP-verkkopalveluihin kirjautumisen osaksi omaa sivustoaan. Havaitset tämän helposti, koska näissä tilanteissa verkkopalvelutunnuksia pyydetään syöttämään suoraan palveluntarjoajan palveluun. Jos luovutat tunnuksesi tällaiselle palveluntarjoajalle, voi hän kirjautua OP-verkkopalveluun sinun verkkopalvelutunnuksillasi ja tehdä nimissäsi maksuja, muita toimeksiantoja tai sopimuksia ja tarkastella esimerkiksi pankkisalaisuuden alaisia tietoja kuten tilitapahtumiasi tai henkilötietojasi. Tunnuksesi voivat päätyä myös rikollisten haltuun.

Osuuspankin verkkopalvelutunnukset ovat aina henkilökohtaiset

Osuuspankin verkkopalvelutunnukset ovat henkilökohtaisia vahvoja sähköisiä tunnistusvälineitä eli henkilöllisyystodistuksesi verkossa. Voit hoitaa niiden avulla asioitasi myös monien viranomaisten verkkopalveluissa. Vahvaa sähköistä tunnistamista koskevan lain mukaan tunnistusvälineen luovuttaminen kolmannelle on kiellettyä. Osuuspankin verkkopalvelutunnukset ovat henkilökohtaiset. Älä luovuta tunnuksiasi kenellekään, älä edes perheenjäsenillesi.

Osuuspankin verkkopalvelutunnusten luovuttaminen ulkopuoliselle palveluntarjoajalle on kiellettyä myös osuuspankin verkkopalvelutunnusten sopimusehdoissa. Tunnuksia ei saa antaa käyttöön kolmannelle osapuolelle esim. henkilölle, sovellukselle tai palvelulle.

Osuuspankilla on mahdollisuus estää verkkopalvelutunnustesi käyttö mikäli olet luovuttanut tunnukset tai ne ovat joutuneet kolmannen osapuolen tietoon tai haltuun.

Näin maksat ja tunnistaudut verkossa

Voit käyttää verkkopalvelutunnuksia turvallisesti seuraavissa palveluissa:

  • OP-verkkopalvelut (op.fi, pda.op.fi, OP-mobiili, OP 0100 0500 puhelinpalvelu)

  • Yrityksen OP-verkkopalvelu

  • Yrityspalvelut verkkopalvelu

  • Tupas-tunnistuspalvelu, jossa tunnistaudut palveluntarjoajan palveluun Osuuspankin verkkopalvelutunnuksilla. Tunnistuspalvelussa näet myös tiedot, jotka aiotaan lähettää palveluntarjoajalle henkilöllisyyden varmistamiseksi. Tunnistautuminen tapahtuu Osuuspankin palvelussa. Tietojen tarkistuksen jälkeen palaat takaisin palveluntarjoajan sivuille.

  • Verkkomaksupainike. Verkkomaksupainikkeen kautta voit maksaa ostoksesi verkkokaupassa suoraan omalta tililtäsi kauppiaan tilille Osuuspankin palvelussa turvallisesti. Maksaessasi verkkomaksupainikkeella siirryt OP-verkkopalveluun, jossa teet tilisiirron omalta tililtäsi kauppiaan tilille suojatussa verkkoyhteydessä.

  • Verified by Visa ja MasterCard SecureCode. Verkossa Verified by Visa - tai MasterCard Secure Code -palveluiden kautta kortilla maksaessasi siirryt maksuvaiheessa OP-verkkopalveluun, jossa kuittaat ostoksen suojatussa verkkoyhteydessä.

  • Pivo

Tupas- ja verkkomaksupainikkeet tunnistat OP Ryhmän logosta. Selaimen osoiterivillä näkyvästä pankin sertifikaatista voit tarkistaa olevasi oikealla sivulla.

 Selain_tunnisteet

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön