Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Tietoturva  >  Huolehdi laitteesi turvallisuudesta
 
 

Huolehdi laitteesi turvallisuudesta

Voit käyttää OP-verkkopalveluita esimerkiksi tietokoneen, puhelimen tai tabletin kautta. Asiointi OP-verkkopalvelussa on turvallista kun huolehdit, että käyttämässäsi laitteessa ei ole haittaohjelmia ja siinä on ajantasaiset päivitykset ja turvaominaisuudet.

Näin suojaudut huijauksilta
  • Kun haluat hoitaa pankki- tai vakuutusasioitasi, turvallisinta on siirtyä OP-verkkopalveluun kirjoittamalla op.fi-osoite selaimen osoiteriville.
  • Älä luovuta tunnuksiasi kenellekään, älä edes perheenjäsenillesi. Säilytä tunnukset huolellisesti, sillä ne ovat henkilöllisyystodistuksesi verkossa. Voit hoitaa niiden avulla asioitasi myös monien viranomaisten verkkopalvelussa. Viranomainen tai pankki ei pyydä antamaan henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksiasi puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

  • Huolehdi, että niissä tietokoneissa tai muissa laitteissa, joilla käytät OP-verkkopalvelua, on tietoturva kunnossa. Laitteessa on oltava päivitetty palomuuriohjelmisto, virustorjuntaohjelma, käyttöjärjestelmä sekä uusimmat versiot internetin selailuun liittyvistä ohjelmista.

  • Ole tarkkana, jos palvelussa on normaalista poikkeava näkymä tai avainlukuja kysytään useammin kuin kerran esimerkiksi kirjautumisen yhteydessä. Muista, että pankin järjestelmä kysyy aina vain yhden avainluvun kerrallaan.

  • Ilmoita matkapuhelinnumerosi maksun lisävahvistusta varten, jos et vielä ole sitä tehnyt. Lisävahvistuspyyntö lähetetään osasta OP-verkkopalvelussa maksetuista maksuista. Tarkasta saapuneesta tekstiviestistä, että maksun tiedot ovat varmasti oikein ennen kuin hyväksyt maksun op.fi-palvelussa.

  • Älä avaa outoja sähköpostiviestejä. Poista kaikki epäilyttävät viestit niitä avaamatta, vaikka ne näyttäisivät tulevan tutulta lähettäjältä. OP Ryhmä ei pyydä sinua siirtymään verkkopalveluun sähköpostin linkeistä eikä kysele henkilökohtaisia tunnuksiasi sähköpostitse.

  • Aseta tileillesi ja korteillesi käyttörajat. Silloin tililtä ei voi siirtää tai nostaa rahaa määriteltyä rajaa enempää vuorokauden aikana.

  • Mikäli käyttämälläsi laitteella on merkkejä haittaohjelmasta, ei verkkopalvelutunnuksia saa käyttää. Tarvittaessa laite on vietävä ammattilaisen puhdistettavaksi.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön