Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Tietoturva  > Mobiilivarmenne Tupas-tunnistuspalvelussa
 
 

Mobiilivarmenne Tupas-tunnistuspalvelussa

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus.

Ne OPn yritys- ja yhteisöasiakkaat, jotka ovat sopineet Tupas-tunnistuspalvelusta, voivat tunnistaa mobiilivarmennetta käyttävät asiakkaansa. Mobiilivarmenne on suurten teleoperaattoreiden DNA:n, Elisan ja Soneran kehittämä tunnistuspalvelu yrityksille ja yhteisöille.

Mobiilivarmenne on matkapuhelimen sim-kortissa sijaitseva sähköinen henkilöllisyystodistus. Sen avulla varmennetaan henkilöllisyys, kun kirjaudutaan sähköisiin palveluihin tai tehdään sähköisiä allekirjoituksia.

Varmennetta voidaan käyttää esimerkiksi verkkokaupoissa, rahapeleissä ja monissa julkisissa palveluissa, kuten verotus-, eläke- ja sosiaalipalveluissa sekä terveydenhoidossa.

Mobiilivarmennetta käytetään kahdella tunnusluvulla, joista toista tarvitaan tunnistamiseen ja toista allekirjoitukseen. Tupas-tunnistuspalvelussa käytetään tunnistamiseen tarkoitettua tunnuslukua. Varmenteen voi hankkia matkapuhelimeensa omalta operaattorilta, ja sen saa yli sadasta teleoperaattorien palvelupisteestä ympäri Suomen. Varmenteen voi tilata myös netistä.

Tupas-tunnistuspalvelu OPssa

OPn Tupas-tunnistuspalvelun kautta yritys tai yhteisö voi tunnistaa kaikki operaattoreiden mobiilivarmenteen käyttäjät näiden pankkisuhteesta riippumatta.

OPn verkkopalveluasiakas näppäilee verkkopalvelutunnukset ja palaa palveluntarjoajan sivuille.

Mobiilivarmenteella tunnistautuessaan asiakas näppäilee puhelinnumeronsa ja saa puhelimeensa viestin, jossa kysytään mobiilivarmenteen tunnuslukua.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön