Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Tietoturva  >  OP-verkkopalveluiden turvaominaisuudet
 
 

OP-verkkopalveluiden turvaominaisuudet

OP-verkkopalvelun turvaominaisuudet on kehitetty ehkäisemään verkkorikollisten toimintaa. Osa turvaominaisuuksista näkyy asioidessasi verkossa, osa toimii palvelun taustalla. Tutustu turvaominaisuuksien toimintaan ja opettele käyttämään niitä.

Yhteytesi OP-verkkopalveluun on suojattu

OP-verkkopalvelut on suojattu HTTPS-yhteydellä. Se salaa tietoliikenteen siten, ettei ulkopuolinen taho pysty näkemään luottamuksellisia tietojasi. OP-verkkopalveluiden tuetut selaimet käyttävät HTTPS-suojauksen toteuttavaa TLS-salausta automaattisesti. Tarkista, että käytössäsi on aina tuettu selain, tarvittaessa päivitä selaimesi.

Suojaukseen kuuluu EV-varmenne. Esimerkiksi Internet Explorer -selaimen osoitepalkin väri on vihreä. Lisäksi voit todeta osoitepalkista, että varmenne on myönnetty OP Ryhmään kuuluvalle yhtiölle (esim. OP Osuuskunta, Pohjola Pankki Oyj tai Pohjola Vakuutus Oy).

selain

Tarkista palveluun kirjautumisen yhteydessä, että
  • sivun oikean yläkulman Sisäänkirjautuminen-osiossa lukee nimesi ja sen alla on Kirjaudu ulos -painike,
  • palvelun etusivulla näkyy edellinen asiointikertasi oikein.
Vaihtuva avainluku auttaa suojaamaan rahojasi

Verkkopalvelutunnukset sisältävät kolme osaa: käyttäjätunnuksen, salasanan sekä vaihtuvan avainluvun. Vaihtuvalta avainlukulistalta pyydetään avainluku satunnaisessa järjestyksessä yksi kerrallaan esimerkiksi kirjautuessasi palveluun ja maksuja hyväksyessäsi. Rahoihisi ei siis pääse käsiksi ilman oikeaa avainlukua.

EV osoitepalkkiEV osoitepalkki

Lisävahvistus lisää turvallisuuttasi verkossa

Lisävahvistuksen tarkoitus on paljastaa sinulle, jos tunnuksiasi yrittää käyttää joku muu tai koneellasi on haittaohjelma. Sitä voidaan pyytää sinulta OP-verkkopalvelussa, maksaessasi verkkokaupassa verkkomaksupainikkeen kautta tai tunnistautuessasi Osuuspankin Tupas-tunnistuksella. Silloin saat pankkiin välittyneet tiedot tekstiviestillä matkapuhelimeesi tarkistettavaksi.

Aseta tileille ja korteille käyttörajoitukset

Käyttörajoituksilla voit suojata varallisuuttasi, jos korttisi tai muut maksuvälineesi joutuvat vääriin käsiin. Voit asettaa tileille ja korteille erilaisia rajoituksia muun muassa suurimmasta kertanostosta tai päivittäisten nostojen yhteismäärästä.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön