Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Tilit ja maksut  >  Laskujen maksaminen  >  Maksaminen ulkomaille
 
 

Maksaminen ulkomaille

Voit maksaa op.fi:ssä kaikkialle maailmaan. Valitse maksutarpeesi mukaan joko Uusi maksu tai Ulkomaanmaksu. Molemmat maksuvaihtoehdot sisältävät seikkaperäiset ohjeistukset. Saapuvat SEPA- ja ulkomaanmaksut ohjaat tilillesi IBANilla ja BICillä.

Uusi maksu (Maksaminen SEPA-alueella*)

Kansainvälisillä IBAN-tilinumeroilla voit maksaa euromääräisiä maksuja Suomessa tai mihin vain SEPA-alueen* maahan. Kansainväliset IBAN-tilinumerot ovat käytössä myös maksaessasi kotimaassa. Maksamiseen voit käyttää op.fi:n normaalia Uusi maksu -toimintoa.

Tämä on nopein ja edullisin maksutapa ulkomaille. Palvelu sisältyy verkkopalvelutunnusten kuukausihintaan ja maksu on perillä saajan pankissa yhdessä pankkipäivässä. Saajan pankki vastaa maksun hyvittämisestä edelleen maksun saajalle oman aikataulunsa mukaisesti.

Lähtevä ulkomaanmaksu

Maksaessasi SEPA-alueen ulkopuolelle, tai jos maksusi ei ole euromääräinen, käytä maksamiseen op.fi:n Ulkomaanmaksua ja valitse siellä maksutavaksi maksumääräys. Maksut ovat perillä 3-6 pankkipäivässä. Kiireisissä tilanteissa voit käyttää maksamiseen Ulkomaanmaksun pikamääräys-maksutapaa, joka on 1-2 pankkipäivää nopeampi kuin tavallinen ulkomaan maksumääräys.

Tarkista palveluiden hinta osuuspankkisi hinnastosta. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi se, vastaako maksaja kaikista kuluista vai vain osasta. Kertyneitä OP-bonuksia käytetään henkilöasiakkaan ulkomaanmaksujen palvelumaksuihin.

Kun valitset op.fi:ssä Ulkomaanmaksun, saat tarkat ohjeet maksulomakkeen täyttämiseksi. Voit halutessasi harjoitella lomakkeen täyttämistä käyttämällä testitunnuksia: käyttäjätunnus 123456, salasana 7890, avainluvuksi käy mikä tahansa nelinumeroinen luku. Tutustu ohjeisiin kaikessa rauhassa ja kysy tarvittaessa lisätietoja.

Kaikissa kansainväliseen maksamiseen liittyvissä kysymyksissä saat opastusta OP 0100 0500 -puhelinpalvelun asiantuntijoilta.

*SEPA-alueeseen kuuluu 32 maata: kaikki 27 EU-maata sekä Islanti, Liechtenstein, Monaco, Norja ja Sveitsi.

Saapuva SEPA- ja ulkomaanmaksu

Aina kun olet vastaanottamassa maksuja ulkomailta, maksajan maasta riippumatta, ilmoita pankkiyhteystiedoksesi oma IBAN-tilinumerosi ja OP Ryhmän BIC-koodi, esim seuraavasti:    

Please instruct your bank to forward payment order to:

OP Corporate Bank plc Helsinki, Finland
BIC (SWIFT) -code: OKOYFIHH
IBAN: FI______________________*

Jos SEPA-maksun edellytykset täyttyvät, maksu hyvitetään henkilöasiakkaan tilille kuluitta. Muista ulkomailta saapuvista maksuista osuuspankkisi veloittaa oman hinnastonsa mukaan.

* Näet oman IBAN -tilinumerosi maksuliiketilisi tiliotteelta tai op.fi:stä. Voit katsoa sen myös IBAN-laskurista.

 

   
Leima_fi

 

OP-bonuksia kerryttävään asiointiin lasketaan esimerkiksi 

 Vakanen Tileillä olevat varat

   

Kertyneillä OP-bonuksilla maksetaan ihan tavallisia pankkipalveluja ja vakuutusmaksuja

  

>Kenelle OP-bonuksia kertyy?

 

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön