Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä
 
 

OP Ryhmä lyhyesti

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Se tarjoaa asiakkailleen parhaat keskittämisedut sekä maan kattavimman ja monipuolisimman pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalvelujen kokonaisuuden. Ryhmän liiketoiminta on jaettu kolmeen alueeseen, jotka ovat pankkitoiminta, vahinkovakuutus ja varallisuudenhoito.

Ryhmän muodostavat noin 180 itsenäistä osuuspankkia sekä niiden omistama keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen. Ryhmän toiminta perustuu osuustoiminnallisuuteen: yhdessä tekemiseen ja menestyksen jakamiseen kaikkien kesken. OPn perustehtävä on edistää omistajajäsenten, asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Pitkäjänteinen asiakkaan ajatteleminen näkyy myös jatkuvana uudistumisena. Palveluja ja tuotteita kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

OP Ryhmä arvioitiin Euroopan vahvimmaksi pankiksi

Talousmedia Bloomberg arvioi OP Ryhmän heinäkuussa 2015 Euroopan vahvimmaksi pankiksi. Maailmanlaajuisella tasolla OP Ryhmä sijoittui kahdeksannelle sijalle, ja oli ainoa eurooppalainen pankki kymmenen parhaan joukossa. Osuustoiminnallisista pankeista OP Ryhmä oli kolmanneksi vahvin.

Arviointikriteerejä oli viisi: pankkien vakavaraisuus, järjestämättömien saamisten suhde luottokantaan, luottotappiovaraukset, talletusten osuus varainhankinnasta ja kulu-tuotto-suhde. Listaus tehtiin viimeisimmän päättyneen tilikauden lukujen perusteella, eli OP Ryhmän tapauksessa vuoden 2014 tiedoilla.

Arvioinnissa oli mukana 114 pankkia, joilla on vähintään 100 miljardin dollarin varallisuus. Maailman vahvimmaksi pankiksi arvioitiin jo toisena vuotena peräkkäin hongkongilainen Hang Seng.

OP Ryhmän rakenne

OP-Pohjola-rakenne_550

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön