Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  Media  > Lähiluettavat maksukortit tulossa
 
 

20.03.2012 klo 09:00

Lähiluettavat maksukortit tulossa

Lehdistötiedote 20.3.2012

OP-Pohjola-ryhmä tuo tänä vuonna markkinoille lähiluettavat maksukortit, joilla voi maksaa pieniä ostoksia ilman PIN-koodia. Kortti luetaan maksupäätteellä enintään muutaman sentin etäisyydeltä.

Lähiluettavalla kortilla tavoitellaan nopeampaa ja helpompaa maksamista. Edut korostuvat tilanteissa, joissa suoritetaan pieniä maksuja ja maksamisen halutaan sujuvan nopeasti ja PIN-koodin syöttö koetaan hankalaksi. Maksun enimmäismäärä on Suomessa 25 euroa. Sitä suuremmat maksut tehdään samaa korttia käyttäen perinteisellä tavalla eli syöttämällä kortti lukijaan ja hyväksymällä maksu PIN-koodilla.

OP-Pohjolan lähiluettavat maksukortit ovat parhaillaan koekäytössä sekä Suomessa että ulkomailla. Tavoitteena on, että OP-Visa Debit -kortteja lähilukuominaisuudella on saatavissa syksyllä 2012. Sen jälkeen tilatut uudet ja uusitut kortit sisältävät lähilukuominaisuuden automaattisesti. Muihin korttityyppeihin ominaisuus on tarkoitus liittää myöhemmin, kun käyttöpaikkojen määrä kasvaa.

Lähiluettava kortti toimii sekä Suomessa että ulkomailla niissä liikkeissä, joiden maksupäätteet tukevat lähilukuominaisuutta. Tällaiset maksupäätteet tunnistaa Visa ja MasterCard paypass -logoista.

Siru takaa turvallisuuden - vastuut ennallaan

Kortin lähiluku on tekniikaltaan sirumaksamista, mikä takaa sen turvallisuuden. Sirun tietoja ei tiettävästi ole onnistuttu rikollisessa tarkoituksessa lukemaan tai kopioimaan niin, että kortin väärinkäyttö olisi tullut mahdolliseksi. Lähiluettavan kortin väärinkäyttötapauksissa vastuiden jako on sama kuin sirumaksamisessa muutoinkin.

Kortin haltija ei vastaa kadonneeksi tai varastetuksi ilmoitetulla kortilla tehdyistä ostoista. Haltijan velvollisuus on ilman viivytystä ilmoittaa kortin katoamisesta, jotta se voidaan sulkea. Lisäksi haltijan edellytetään tietävän korttinsa olinpaikan eli että se on hänen hallussaan. Muiden korttien tapaan myös lähiluettava kortti on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toisen henkilön käytettäväksi.

Lisätietoja: Rahoituspäällikkö Kasimir Hirn, OP-Pohjola, puh. 010 252 3047


OP-Pohjola-ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen kokonaisuuden pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalveluja. Ryhmän perustehtävänä on edistää omistajajäsenten, asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tavoitteena on tarjota markkinoiden paras ja monipuolisin keskittämisetujen kokonaisuus. OP-Pohjola-ryhmän muodostavat noin 200 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP-Pohjola osk tytär- ja lähiyhteisöineen, joista suurin on pörssinoteerattu Pohjola Pankki Oyj. Ryhmässä työskentelee yli 13 000 työntekijää. OP-Pohjolan vuoden 2011 tulos ennen veroja oli 518 miljoonaa euroa ja tase 92 miljardia euroa 31.12.2011. Ryhmällä on yli 4 miljoonaa asiakasta.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön