Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Liiketoiminta-alueet  >  Pankkitoiminta
 
 

Pankkitoiminta

Pankkitoiminta

OP on johtava asunto- ja yritysrahoittaja Suomessa. OPn pankkitoiminta on OP Ryhmän liiketoimintasegmenteistä suurin tarjoten asiakkaille laajan, kattavan ja kokonaisvaltaisen tuote- ja palveluvalikoiman. Pankkitoiminnan liiketoiminta-alueet ovat Henkilöasiakkaat, Yritysasiakkaat sekä Markets ja Baltia.

Henkilöasiakkaille OPn pankkitoiminnan palvelut ja tuotteet kattavat päivittäiset pankkiasiat, lainat, säästöt ja sijoitukset sekä asuntoasiat. Tavoitteenamme on asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin turvaaminen. Haluamme osaamisellamme edistää asiakkaidemme oman talouden hallintaa ja menestystä.

Henkilöasiakkaiden asumisen tarpeet ja muodot muuttuvat ihmisen elinkaaren aikana ja muutto uuteen kotiin on aina suuri tapahtuma. OPn asuntolaina joustaa asiakkaan eri elämäntilanteiden mukaan. OP haluaa olla luotettava kumppani asumisen eri osapuolille. Asuntopalvelujen ydin on osuuspankkien ja OP-Kiinteistökeskuksen yhteistyö, jota täydentävät ryhmän tarjoamat vakuutukset. Asuntokaupan rahoitukseen tarvittavien asuntoluottojen lisäksi ryhmän tarjoamia tuotteita ovat muun muassa korkokatto, lainan takaisinmaksuturva ja vakuutusturva. Henkilöasiakkaiden arjen raha-asioiden hoitamiseen OP tarjoaa päivittäispalvelut, joiden avulla asiakas voi hoitaa pankkiasioitaan helposti, joustavasti ja turvallisesti - ajasta ja paikasta riippumatta. Päivittäispalveluihin kuuluvat muun muassa käyttötili ja verkkotiliote, OP-Visa-kortit ja OP-verkkopalvelu. OP-Visa-korteilla asiakas voi maksaa turvallisesti sekä verkkokaupoissa että kivijalkamyymälöissä. Laskujenmaksu hoituu joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta OP-verkkopalvelun avulla. OP-verkkopalveluita voit käyttää myös OP-mobiililla ja tableteilla. Myös mobiililompakko Pivo auttaa arjen raha-asioiden hallinnassa. OP on läsnä asiakkaan arjessa kaikissa digitaalisissa kanavissa.

Pieniä, alle 25 euron ostoksia voi maksaa helposti ja turvallisesti lähilukuominaisuudella varustetulla kortilla ilman tunnuslukua. Kulutusluotto tuo OP n asiakkaille joustoa talouden hallintaan yllättävissäkin tilanteissa. OPn kuluttajarahoitus kattaa vakuudelliset ja
vakuudettomat kulutusluotot, jotka voivat olla jatkuvakäyttöisiä tai kertahankintoihin tarkoitettuja. OPlla on myös kaupan kautta välitettäviä asiakkaalle vaivattomia rahoitusratkaisuja. Lisäksi kaikki merkittävät autoliikkeet tarjoavat OPn autorahoitusta.

OP tarjoaa ensiluokkaista ja asiantuntevaa palvelua maa- ja metsätalouden pankkipalveluissa. OPn asiakkailla on myös käytössään useiden osuuspankkien tarjoamat lainopilliset palvelut. Lainopillisten palveluiden lakimies neuvoo asiantuntevasti eri elämäntilanteisiin liittyvissä juridisissa kysymyksissä ja laatii ammattitaidolla tarvittavat asiakirjat.

Yritysasiakkaille OP tarjoaa pankkipalvelut pienille, keskisuurille sekä suurille yrityksille ja yhteisöasiakkaille. Tarjoamme asiakkaillemme kattavat palvelut rahoitukseen, maksuliikkeeseen ja kassanhallintaan, sijoittamiseen, riskienhallintaan ja yritystoiminnan
kehittämiseen. Rakennamme ratkaisut aina asiakasyrityksemme tarpeisiin sopiviksi.

OP tuntee asiakkaansa hyvin ja toimii heidän kanssaan tiiviissä vuorovaikutuksessa. Asiakassuhteet rakennetaan pitkäjänteisesti tavoitteena monipuoliset kokonaisasiakkuudet. Toimintamme perustuu asiakaskeskeisyyteen, nopeaan päätöksentekoon paikallisesti ja kokonaisvaltaiseen finanssitarjoomaan. OP menestyy yhdessä asiakkaidensa kanssa. Yritysten kumppanina haluamme omalla toiminnallamme edistää kotimaisen yritystoiminnan menestystä ja kansainvälistymistä.

OP panostaa kansainväliseen palvelukykyyn asiakaskuntansa tarpeiden mukaisesti. Se tarkoittaa harkittujen kansainvälisten kumppanuuksien solmimista vahvojen paikallisten toimijoiden kanssa asiakkaille tärkeillä markkina-alueilla sekä oman toiminnan laajentamista Baltian alueella.
Tuemme yritysten kasvua ja investointeja järjestämällä räätälöityjä rahoitusratkaisuja, jotka monipuolistavat asiakasyritystemme pääoma- ja rahoitusrakennetta. Autamme asiakkaitamme hallitsemaan riskejä analysoimalla erilaisia pääomaratkaisuja sekä markkina-ja taseriskejä.

Rahoitusratkaisuihimme kuuluvat muun muassa luotot, takaukset sekä kohde- ja saatavavakuudellinen rahoitus. Lisäksi haemme asiakkaillemme sopivimmat ratkaisut tehokkaaseen ja tuottavaan kassanhallintaan, mikä on tärkeä osa yrityksen talouden hallintaa. Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja rahavirtojen ja valuuttapositioiden hallintaan, lyhytaikaiseen käyttöpääomantarpeen kattamiseen sekä ylijäämän sijoittamiseen.

OP on toiminut valtion maksuliikenteen päävälittäjänä vuodesta 2012. Sopimuskausi kestää seitsemän vuotta.

Me olemme myös kumppanina asiakkaillemme heidän toteuttaessaan omistajarakenteen muutoksia esimerkiksi listautumisien kautta. Palveluihimme kuuluvat muun muassa velka- ja osakepääomarahoituksen järjestäminen kotimaisilta ja kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta.

Yritystoiminnassa keskeistä on myös kokonaisvaltainen liiketoimintaan liittyvien riskien hallinta. Tarjoamme ratkaisuja riskien tunnistamiseen, ennaltaehkäisyyn ja suojautumiseen. OP kartoittaa perinteisten vahinkoriskien lisäksi strategisia, operatiivisia ja finanssiriskejä.

Yritystoiminta on aina verkostoissa toimimista asiakkaan, toimittajien ja alihankkijoiden kesken kotimaassa ja maailmalla. Meidän tavoitteemme on, että asiakkaamme koko verkosto toimii tehokkaasti, mikä tukee asiakasyritystemme liiketoimintaa. Tuemme yritysten osto- ja myyntitoimintaa muun muassa rahoittamalla maksuaikoja ja järjestelemällä ostajalle rahoitusta asiakkaamme vastapuoli-, valuutta-, korko- ja raaka-aineriskit halliten. Kilpailuetua tuovat lisäksi käyttöpääoman tehostaminen sekä oikein huomioitu rahoituksen saatavuus ja hinta.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön