Inloggning

Privatkunder  >  Hjälp  >  Användningen av OP-nättjänsterna  >  Cookie och JavaScript

Cookies

Cookies, dvs. kakor, är små textfiler som sparas på din dator då du besöker en nättjänst.

Det finns två slags cookies: sessionsvisa (session cookies) och permanenta (persistent cookies).

• Sessionsvisa cookies existerar bara under en session och tas bort automatiskt då webbläsaren stängs.

• Permanenta cookies existerar en viss tid och finns kvar på datorn också efter det att en session avslutats om du inte själv tar bort dem före det.

I OP-nättjänsterna används både sessionsvisa och permanenta cookies för att vi ska kunna erbjuda den information och de tjänster som våra kunder behöver. Cookies skadar inte din dator eller dina filer.

Du kan förhindra cookies i webbläsaren, men då kan användbarheten hos OP-Pohjola-gruppens OP-nättjänster försämras. Du kan inte logga in i OP-nättjänsten om du förhindrar användningen av cookies.

Tillåt cookies

För att du ska kunna logga in i OP-nättjänsten för att sköta dina bank- och försäkringsärenden måste du tillåta användningen av cookies i din webbläsare. I allmänhet är utgångsvärdet att cookies är tillåtna.

Gå till menyn "Hjälp/Ohje/Help" och välj "Information om... / Tietoja... /About...".
I fönstret som öppnas ser du vilken version du använder. Webbläsarversionen ser du i menyn "Help/Ohje/Hjälp" under rubriken "Om... / Tietoja... / About...".

Microsoft Internet Explorer

• Öppna webbläsarens meny Verktyg/Työkalut/Tools och välj där Internet-alternativ/Internet-asetukset/Internet options.

• Välj fliken Sekretess/Tietosuoja/Privacy.

• Dra reglaget så att inställningen blir medelnivå.

• Välj "Åsidosätt automatisk cookie-hantering i fönstret Avancerade sekretessinställningar.

• Välj "Acceptera" under "Cookies från första part".

• Markera också "Tillåt alltid sessions-cookies".

• Klicka på OK.

Firefox

• Gå till webbläsarens meny Verktyg och öppna där Inställningar.

• Klicka på Sekretess.

• Markera rutan för "Tillåt att webbplatser lagrar kakor".

• Klicka på OK.

Apple Safari

Safari accepterar cookies endast från webbplatser som du besökt. Det här kan hindra att vissa marknadsförares cookies lagras i din dator. Du kan ändra inställningarna för cookies så att inga cookies accepteras eller att alla cookies accepteras.

Google Chrome

• Gå till Chrome-menyn.

• Välj Inställningar.

• Klicka på "Visa avancerade inställningar".

• Välj Sekretess.

• Välj "Innehållsinställningar".

• I avsnittet Cookies: "Tillåt cookies som standard".

Javascript-stödet är inte aktiverat i din webbläsare. Nättjänsten fungerar inte nödvändigtvis på rätt sätt.
Tilläggsupplysningar om nättjänstens tekniska krav