Sisäänkirjautuminen

Yritysasiakkaat  >  Tietoturva  >  Apua ongelmatilanteissa
 
 

Ilmoita huijauksista tai niiden yrityksistä välittömästi

Jos epäilet tunnuksiesi joutuneen vääriin käsiin, sulje välittömästi verkkopalvelutunnuksesi soittamalla OP 0100 0500 puhelinpalveluun (arkisin kello 8-22, pvm/mpm). Puhelinpalvelun palveluajan ulkopuolella sulje tunnuksesi soittamalla Sulkupalveluun + 358 20 333 (24 h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.

Lähetä sähköpostiosoitteeseen tietoturvailmoitukset(a)op.fi seuraavat tiedot:

 • Epäilyttävät sähköpostit, jotka näyttävät siltä, että ne on lähetetty OP Ryhmän nimissä ja joissa sinua pyydetään siirtymään linkin kautta pankin sivuille tai antamaan verkkopalvelutunnuksesi. Älä klikkaa sähköpostissa olevia linkkejä ja poista sähköposti sen jälkeen, kun olet lähettänyt sen meille.

 • Kuvaruutukopiot ja lähdekoodit, mikäli OP-verkkopalvelussa on ilmennyt normaalista poikkeava näkymä tai epäilyttävä ilmoitus.

Sähköpostiosoitteeseen lähetettyihin viesteihin ei vastata suoraan. Lähetetyt tapaukset tutkitaan, kun olet tehnyt myös ilmoituksen OP 0100 0500 puhelinpalveluun tai pankkiisi.

Kuvaruutukopion ottaminen ja lähettäminen
 1. Kun näytölläsi on näkyvissä kuva, jonka haluat lähettää, paina näppäimistöltä Windows-koneella PrintScreen-näppäintä ja Mac-koneella Command+Shift+4-näppäinyhdistelmää.

 2. Avaa uusi lähetettävä sähköposti.

 3. Windows-kone: klikkaa hiiren oikealla ja valitse paste (liitä) tai vaihtoehtoisesti paina Ctrl+V.
  Mac-kone: klikkaa hiiren oikealla ja valitse paste (sijoita) tai vaihtoehtoisesti paina Cmd+V.

 4. Kirjoita sähköpostiin nimesi, yhteystietosi sekä oman pankkisi nimi (esim. OP Helsinki).

 5. Lähetä sähköpostiosoitteeseen tietoturvailmoitukset(a)op.fi

Sivuston lähdekoodin ottaminen ja lähettäminen
 • Firefox: Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä sivuston päällä ja valitse valikosta "View Page Source" tai "Näytä lähdekoodi". File > Save Page As tai Tiedosto >Tallenna nimellä > Anna tiedostolle nimi ja kirjoita siihen päätteeksi txt.

 • Internet Explorer: Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä sivuston päällä valitse valikosta "View Source" > Save HTML Source > Anna tiedostolle nimi ja kirjoita siihen päätteeksi txt.

 • Safari: Käytä pikakomentoa Alt+Cmd+U (Näytä sivun lähdekoodi) tai toimi seuraavan ohjeen mukaan: Mikäli Kehitys/Develop-valikko ei ole näkyvillä selaimen työkalurivillä, valitse Safari-valikko > Asetukset/Preferences > Lisävalinnat/Advanced. Laita ruksi kohtaan "Näytä Kehitys-valikko valikkorivillä"/"Show Develop menu in menu bar". Sulje Asetukset-valikko. Valitse Kehitys/Develop-valikko > Näytä sivun lähdekoodi/Show Page Source. Kopioi teksti ja sijoita se tekstinkäsittelyohjelmaan. Valitse Arkisto > Vie muodossa > Pelkkä teksti > Seuraava > Anna tiedostolle nimi > Vie. 

 • Liitä tallennettu tiedosto sähköpostiin ja kirjoita sähköpostiin nimesi, yhteystietosi sekä oman pankkisi nimi (esim. OP Helsinki). Lähetä sähköposti osoitteeseen tietoturvailmoitukset(a)op.fi.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön