Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > TSOP ja Pirkan OPKK mukana Pala taivasta -taidetaloprojektissa
 
 

TSOP ja Pirkan OPKK mukana Pala taivasta -taidetaloprojektissa

20.6.2012

Tampere muuttui kesäkuun puolivälissä isoksi taidegalleriaksi, kun eri puolille sitä nousi yhteensä 10 taidetaloa. Talot ovat osa Pala taivasta -taidetaloprojektia, jossa Tampereen Seudun Osuuspankki on mukana yhdessä Pirkan OP-Kiinteistökeskuksen kanssa.

Jokainen projektin talo on kaupattu yritykselle tai yhteisölle hankkeen rahoittamiseksi. Oman talonsa saa esimerkiksi Vuoreksen asuntomessualue.

TSOP:n ja Pirkan OPKK:n kummitalo Korsu sijaitsee Koskipuistossa. Talo on Janika Juvelan suunnittelema ja sen taiteellinen osuus on kahden kuvataiteilijan, Mäntässä asuvan Krister Gråhnin ja tamperelaisen Heidi Saramäen käsialaa.

Krister Gråhnin mielestä on tärkeää, että kuvataide näkyy yleisillä paikoilla.

- Taide kuuluu arkipäivään ja on kommunikointitapa siinä, missä kielet tai media. Tampereella on paljon taidetta julkisissa tiloissa, mutta ihmiset eivät monesti kiinnitä siihen huomiota. Talot toivottavasti huomataan, Gråhn sanoo.

Toiveesta huolimatta Gråhnin ja Saramäen korsu pyrkii piiloutumaan maisemaan. Talon seinät on peitetty valokuvilla tismalleen samasta kohdasta puistoa, johon talo on sijoitettu. Näin korsusta tulee tietyistä vinkkeleistä ikään kuin läpinäkyvä.

Tehdään yhdessä parempi asuinympäristö

Ympäristön viihtyisyys ja ihmisten hyvinvointi saavat alkunsa pienistä asioista.

- Pala taivasta voi olla yhtä hyvin oma koti kuin arkista katukuvaa piristävä taidetalo. Osallistumalla taidetaloprojektiin yhdessä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa haluamme tukea taiteilijoiden työtä ja tehdä Tampereesta vielä entistä paremman asuinpaikan, sanoo Pirkan OPKK:n toimitusjohtaja Ari Nikkilä.

TSOP:n ja Pirkan OPKK:n taidetalo on esillä Koskipuistossa, Hämeensillan läheisyydessä 15.6.-31.8.

LISÄTIEDOT

Tampereen Seudun Osuuspankki, puh. 010 254 6011

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön