Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Tietoturva  > Huijaussähköposti OP-Pohjola-ryhmän nimissä
 
 

Huijaussähköposti OP-Pohjola-ryhmän nimissä

31.7.2014

Liikkeellä on OP-Pohjola-ryhmän nimissä lähetetty huijaussähköposti, jonka avulla kalastellaan verkkopankkitunnuksia. Mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevia linkkejä äläkä luovuta verkkopankkitunnuksiasi. Poista kaikki epäilyttävät viestit niitä avaamatta.

Huijausviestissä pyydetään siirtymään viestissä olevan linkin kautta huijaussivustolle ja päivittämään tili ja verkkopankki. Muistathan, että OP-Pohjola-ryhmä ei koskaan pyydä siirtymään sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta ja kirjautumaan verkkopalveluihin tai lähettämään henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksia, luottokortin tietoja tai henkilötunnusta sähköpostitse tai tekstiviestillä. Mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevaa linkkiä.

Jos olet antanut henkilökohtaisia tietojasi huijaussivustolla, huijari saattaa myös soittaa tuntemattomasta numerosta urkkiakseen sinulta lisätietoja. Älä luovuta huijarille mitään tietoja!

Mikäli olet luovuttanut verkkopankkitunnuksesi huijaussivustolla, sulje välittömästi tunnuksesi soittamalla OP 0100 0500 (arkisin kello 8-18, pvm/mpm) puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun palveluajan ulkopuolella sulje tunnuksesi soittamalla verkkopalvelutunnusten sulkupalveluun +358 9 6964 6800 (24 h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.

Esimerkki huijaussähköpostista:

Huijaussähköposti_28072014_kuva

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön