Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > OP avasi vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikan verkossa
 
 

OP avasi vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikan verkossa

2.2.2017

OPn lahja satavuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. Osana lahjaansa OP on avannut vapaaehtoistyön avoimen välityspalvelun osoitteessa www.hiiop100.fi. Helppokäyttöisellä sivustolla järjestöt voivat hakea vapaaehtoistoiminnan tekijöitä ja kuka tahansa voi lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Hiiop100.fi tavoitteena on sujuvoittaa vapaaehtoistyön tarjoajien ja tekijöiden kohtaamista. Sivustolla voi etsiä itselle sopivaa vapaaehtoistehtävää teeman, paikan ja ajankohdan mukaan. Kuka tahansa voi myös ilmoittaa sivustolle vapaaehtoistehtävän jota on järjestämässä, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään.

- Tavoitteenamme on tehdä vapaaehtoistyön tarjoamisesta ja löytämisestä helppoa. Ihmisen näkevät isoimpina esteinä vapaaehtoistoiminnalle ajanpuutteen lisäksi juuri erilaisten mahdollisuuksien löydettävyyden. Tähän me haluamme tuoda apua, sanoo toimitusjohtaja Mikko Rosenlund OP Tampereesta.

Ennen vuodenvaihdetta OP keräsi sivustolla vapaaehtoistyöstä kiinnostuneilta tietoa siitä, millainen toiminta heitä kiinnostaa. Eniten kiinnostusta herättivät vapaaehtoistyö lasten ja nuorten, ympäristön ja eläinten sekä ikäihmisten hyväksi. Myös vapaaehtoistoiminta liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä syrjäytymisen ja köyhyyden ehkäisemiseksi kiinnosti.

Yksikin päivä vapaaehtoistyötä riittää

- Kutsumme kaikki suomalaiset mukaan lahjoittamaan ainakin yhden päivän vuodestaan vapaaehtoistyöhön, Mikko Rosenlund kannustaa.

Vuonna 2017 myös jokainen OPlainen voi käyttää päivän työaikaansa vapaaehtoistoimintaan. Yhteensä näin kertyy noin puolet Hiiop 100 -projektin aikana tavoitellusta sadasta henkilötyövuodesta.

Sivustoon voi tutustua osoitteessa www.hiiop100.fi. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjiä ja kohteita tulee sivustolle päivittäin lisää.


- Nyt haastamme erityisesti Tampereen seudun yhdistyksiä ja julkisen sektorin toimijoita tarjoamaan vapaaehtoistöitä sivuston kautta. Kannustankin pohtimaan, mikä olisi sellainen matalan kynnyksen tekeminen, jonka avulla nykyajan kiireiset ihmiset voitaisiin saada mukaan vapaaehtoistyöhön ensin vaikka yhdeksi päiväksi. Se kun voi sytyttää kipinän myös pitkäaikaisempaan vapaaehtoisuraan, Rosenlund päättää.

Kampanjaa voi seurata myös sosiaalisessa mediassa.

 
Katso myös

    Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
    Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön