Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > Hiiop100 kutsuu mukaan vapaaehtoistyöhön
 
 

Hiiop100 kutsuu mukaan vapaaehtoistyöhön

14.2.2017

OPn lahja satavuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. Osana lahjaansa OP on avannut vapaaehtoistyön avoimen välityspalvelun osoitteessa www.hiiop100.fi. Myös OP Keski-Suomi on mukana hankkeessa, henkilöstöä myöten. Helppokäyttöisellä sivustolla järjestöt voivat hakea vapaaehtoistoiminnan tekijöitä ja kuka tahansa voi lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Hiiop100.fi tavoitteena on sujuvoittaa vapaaehtoistyön tarjoajien ja tekijöiden kohtaamista. Sivustolla voi etsiä itselle sopivaa vapaaehtoistehtävää teeman, paikan ja ajankohdan mukaan. Kuka tahansa voi myös ilmoittaa sivustolle vapaaehtoistehtävän, jota on järjestämässä, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään. Sivuston käyttö on ilmaista.

OP Keski-Suomi haastaa mukaan maakunnan yhdistyksiä, yhteisöjä ja julkisen sektorin toimijoita sekä kaikkia vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita työyhteisöjä, harrastajapiirejä ja yksityishenkilöitä laajalla rintamalla. - Kutsumme kaikki keskisuomalaiset mukaan lahjoittamaan ainakin yhden päivän vuodestaan vapaaehtoistyöhön, kannustaa toimitusjohtaja Pasi Sorri.

- Tavoitteenamme on tehdä vapaaehtoistyön löytämisestä helppoa. Ihmiset näkevät isoimpina esteinä vapaaehtoistoiminnalle ajanpuutteen lisäksi juuri erilaisten mahdollisuuksien löydettävyyden. Tähän me haluamme tuoda apua, kiteyttää Sorri.

Ennen vuodenvaihdetta OP keräsi sivustolla vapaaehtoistyöstä kiinnostuneilta tietoa siitä, millainen toiminta heitä kiinnostaa. Eniten kiinnostusta herättivät vapaaehtoistyö lasten ja nuorten, ympäristön ja eläinten sekä ikäihmisten hyväksi. Myös vapaaehtoistoiminta liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä syrjäytymisen ja köyhyyden ehkäisemiseksi kiinnosti.

Vuonna 2017 myös jokainen OPlainen voi käyttää päivän työaikaansa vapaaehtoistoimintaan. Yhteensä näin kertyy noin puolet Hiiop 100 -projektin aikana tavoitellusta sadasta henkilötyövuodesta. - Me, OP Keski-Suomessa, painotamme vapaaehtoistyön kohteissa paikallisia toimijoita, valtakunnallisia tietenkään unohtamatta. Myös nuorten Taloustaitohanke sekä ikääntyvien digisyrjäytymistä estävät infotilaisuudet kuuluvat meidän vapaaehtoistyön laajaan kenttään, kertoo Sorri.

Sivustoon voi tutustua osoitteessa www.hiiop100.fi. Vapaaehtoistoiminnan järjestäjiä ja kohteita tulee sivustolle päivittäin lisää. Kampanjaa voi seurata myös sosiaalisessa mediassa:
. Facebook www.facebook.com/Hiiop
. Instagram www.instagram.com/hiiop100
. Twitter twitter.com/Hiiop100

Haastattelupyynnöt:
toimitusjohtaja Pasi Sorri, pasi.sorri@op.fi, p.050 577 9834

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen@op.fi, p.040 558 3085

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön