Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > OP ja Fortum lisäävät kolmanneksella sähköautojen latausmahdollisuuksia Suomessa
 
 

OP ja Fortum lisäävät kolmanneksella sähköautojen latausmahdollisuuksia Suomessa

25.4.2017

OP ja Fortum rakentavat yhdessä noin sata sähköautojen latauspistettä eri puolille Suomea. Alkuvaiheessa on sovittu latauspisteiden sijoittamisesta yhteensä noin kahdeksallekymmenelle eri paikkakunnalle. Näistä kaksi tulee Vaasan Osuuspankin alatorin konttorin yhteyteen.

- Sähköautoilun edistäminen latauspalveluita tarjoamalla on meille erin-omainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla. Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilun kasvua ja samalla tehdä sähköautoilusta helppoa uusien palveluiden avulla, Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund kertoo.
OP Ryhmän uusi strategia tähtää siirtymiseen finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä. Yksi OPn uusista painopistealueista on liikkuminen. Vuoden 2016 lopussa lanseerattu OP Kulku -palvelu oli ensiaskel OP Liikkumisen palveluissa. Palvelu tarjoaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyvää huolta.

Kulku-palvelu laajenee loppuvuoden aikana pääkaupunkiseudulta myös useisiin muihin suomalaisiin kaupunkeihin. Latausverkoston rakentaminen osuuspankkien yhteyteen edesauttaa myös Kulku-palvelun laajenemista.

Uusista osuuspankkien yhteyteen rakennettavista latauspisteistä tulee osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pi-kalatausasemia. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on pikala-tausasemia (50 kW). Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 130 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähkö-autojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin.

Latauspisteiden rakentaminen osuuspankkien toimipisteiden yhteyteen käynnistyy toukokuun lopussa. Vaasan Osuuspankin alatorin toimipisteen yhteyteen suunniteltujen latauspisteiden on tarkoitus olla asiakkaiden käytössä vuoden loppuun mennessä.

OP Ryhmän ja Fortumin yhteistyön tavoitteena on jatkossa laajentaa latausverkostoa.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön