Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > Oulun Osuuspankilla vahva alkuvuosi
 
 

Oulun Osuuspankilla vahva alkuvuosi

28.4.2017

  • Oulun Osuuspankin tammi-maaliskuun liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa eli 3,8 miljoonaa euroa parempi kuin edellisen vuoden vastaavan ajan liikevoitto (15,8). 
  • Pankki maksoi tammi-maaliskuun aikana omistaja-asiakkailleen OP-bonuksia 2,0 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 bonuskertymän ja Tuotto-osuuksien korkojen yhteismäärän arvioidaan nousevan yli 13 miljoonaan euroon. 
  • Pankilla oli maaliskuun lopussa 71 371 omistaja-asiakasta. Uusia omistaja-asiakkaita on tullut vuoden vaihteen jälkeen 1 168 kpl.
  • Pankin tase oli maaliskuun lopussa 3 136 miljoonaa euroa eli 2,0 % suurempi kuin vuodenvaihteessa (3 074).
  • Luottokanta oli maaliskuun lopussa 2 222 miljoonaa euroa (2 163). Uusia luottoja nostettiin alkuvuoden aikana 135,8 miljoonaa euroa (121,6)
  • Asuntolainojen kysyntä on lähes edellisen vuoden tasolla. Asuntolainoja nostettiin alkuvuonna 58,4 miljoonaa euroa (60,2).

Kuluttajien luottamus omaan talouteensa ja positiiviset näkymät Suomen taloudessa pitävät yllä positiivista virettä asuntomarkkinoilla. Suomessa työttömyyden kasvu on tasaantunut, ja talouden näkymät myös globaalisti näyttävät hyviltä useammalla mittarilla. Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo iloitsee pankkitoiminnan hyvästä kehityksestä alkuvuonna.

"Oulun Osuuspankin luottokannan kasvu oli markkinoita nopeampaa Vahinkovakuutuksen kasvussa sen sijaan emme yltäneet aivan aiempien vuosien vauhtiin", Levo toteaa.

OPn toiminnan lähtökohta on osuustoiminnan arvojen mukaisesti aina ollut edistää omistaja-asiakkaidensa elämää ja elinolosuhteita tuottamalla kilpailukykyisiä palveluita ja tuotteita. Pankissa jatketaan arvojen ja strategian mukaisella uudistumisen tiellä.

"Vaikka tänä päivänä tarjoamiemme palveluiden määrä on huomattavasti monipuolisempi kuin pankin alkuaikoina reilut sata vuotta sitten, olemme halunneet säilyttää henkilökohtaisen yhteyden asiakkaisiimme", Levo kertoo. "Uudistumme osaltamme nykyistäkin paremmiksi talouden asiantuntijoiksi, jotka vastuullisesti löytävät asiakkaidensa elämäntilanteisiin oikeat, luotettavat ja tehokkaat palvelut ja ratkaisut".

1) Suluissa on vertailuluku vuodelta 2016. Tuloslaskelma- ja muiden kertymätyyppisten lukujen osalta vertailutietona on tammi-maaliskuun 2016 luku. Tase- ja muiden poikkileikkaustyyppisten lukujen osalta vertailutietona on edellisen tilinpäätösajankohdan luku (31.12.2016)

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön