Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > Uudet asiakkaat ja varallisuudenhoitopalvelut vahvassa kasvussa
 
 

Uudet asiakkaat ja varallisuudenhoitopalvelut vahvassa kasvussa

2.8.2017

Tampereen Seudun Osuuspankki (OP Tampere) teki vuoden ensimmäisellä puoliskolla hyvän tuloksen. Uusien asiakkaiden määrä ja varallisuudenhoitopalveluiden kysyntä kasvoivat voimakkaasti.

OP Tampereen vertailukelpoinen liikevoitto oli tammi-kesäkuussa 25,5 miljoonaa euroa ja kasvoi vuoden takaisesta 12,1 prosenttia. Tulosta voidaan pitää hyvänä.

- Uusien asiakkaiden määrä on kasvanut tuntuvasti ja asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti korkealla tasolla. Pankkimme arvopohja vetoaa. Omistaja-asiakkaat ovat hyötyneet niin eduista kuin OP-bonuksista, joita maksettiin heille 5,8 miljoonaa euroa, iloitsee OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

Pankilla oli kesäkuun lopussa 193 300 asiakasta ja 97 600 omistaja-asiakasta. Pankki sai tammi-kesäkuussa uusia asiakkaita 4 600 ja uusia omistaja-asiakkaita 2 600. Pankki- ja vakuutuspalvelut saman katon alta hankkii jo 103 500 pankin ja OP Vakuutuksen yhteistä asiakasta, kasvua vuoden takaiseen on erinomaiset 4 500 asiakasta.

Lainojen korkosuojaukset suosittuja

Pankin rahoitusluottokanta kasvoi 5,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Yritys- ja yhteisöluottokanta kasvoi erinomaiset 12,4 prosenttia ja asuntoluottokanta 3,6 prosenttia. Asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita suojaamaan lainojensa korkoja, mikä on näkynyt pankissa korkosuojausmyynnin hyvänä kasvuna.

- Lähes puoleen uusista asuntolainoista otetaan nyt korkosuojaus joko korkokaton tai kiinteän koron muodossa. Asiakkaat haluavat varmistaa, että kuukausittaiset lainanhoitokulut pysyvät suunnitellulla tasolla myös tulevaisuudessa. Ajankohta on nyt otollinen, kun korot ovat matalalla, sanoo Rosenlund.

Pirkan OPKK:n vuosi on ollut edellistä parempi kaikilla mittareilla mitattuna. Liikevaihto kasvoi 4,1 prosenttia ja liikevoittoa kertyi selkeästi edellisvuotta enemmän. Kauppojen määrä kasvoi 13,5 prosenttia. Markkinoille kaivataan lisää etenkin vanhoja myytäviä kohteita.

Varallisuudenhoidon hyvä kehitys siivittänyt kasvua

OP Tampereen hyvään tulokseen vaikutti myös varallisuudenhoidon vahva kehitys. Pankin hallinnoimat asiakasvarat kasvoivat merkittävät 14 prosenttia eli 464 miljoonaa euroa. Suosituimpien sijoituskohteiden kanta kasvoi uuteen ennätykseen: sijoitusvakuutusten kasvu oli vuodessa 15,3 ja sijoitusrahastojen 15 prosenttia. Pankkiin tehtyjen talletusten määrä kasvoi lähes 13,5 prosenttia.

- Sijoittajat etsivät hyvää tuottoa ja haluavat monipuolisia sijoitusratkaisuja. Sopimuspohjaiset varallisuudenhoitopalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti, mikä näkyy OP Private
-palvelun asiakasmäärien kasvussa, kertoo Rosenlund.

LISÄTIEDOT
Toimitusjohtaja Mikko Rosenlund, OP Tampere, puh. 010 254 6200

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön