Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > Edustajiston vaalien ehdokashankinta on käynnissä 14.8.-8.9.2017
 
 

Edustajiston vaalien ehdokashankinta on käynnissä 14.8.-8.9.2017

14.8.2017

OP Helsingin 6.-19.11.2017 pidettävien edustajiston vaalien ehdokashankinta alkaa 14.8. Vaaleissa voivat äänestää pankin omistaja-asiakkaat. Edustajistoon valitaan OP Helsingin omistaja-asiakkaiden keskuudesta 10 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

OP Helsinki muuttui osuuspankiksi vuonna 2016 ja nyt se on mukana edustajiston vaaleissa samaan aikaan 81 OP Ryhmään kuuluvan osuuspankin kanssa. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni  periaate. OP Helsingin edustajistoon kuuluu sen omistaja-asiakkaiden edustajien lisäksi 20 edustajaa OP Ryhmän muiden osuuspankkien hallinnosta.

Ehdokashankinta alkaa 14.8. ja päättyy 8.9. - Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti netissä osoitteessa op-edustajistonvaalit.fi, opastaa OP Helsingin operatiivinen johtaja Päivi Jääskeläinen.
 
Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä - naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita.

- Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Haluamme, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, Jääskeläinen kertoo. 

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

- Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Jääskeläinen jatkaa. 

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua OP Helsingin palveluja käyttävä, hyvämaineinen omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi viimeistään 30.6.2017 ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan päättyessä 8.9.2017. Ehdokas ei voi olla OP Helsingin palveluksessa, eikä sen hallituksen jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee kolme kannattajaa, jotka myös ovat OP Helsingin omistaja-asiakkaita.

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa muun muassa päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta.

Lisätietoja edustajiston vaaleista ja ehdokkuudesta OPn vaaliportaalista: https://op-edustajistonvaalit.fi/fi sekä OP Helsingin konttoreista.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön