Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Opastus  > Tietoa hirmumyrsky Irmasta matkavakuutusasiakkaillemme
 
 

Tietoa hirmumyrsky Irmasta matkavakuutusasiakkaillemme

8.9.2017

Hirmumyrsky Irma on aiheuttanut merkittäviä tuhoja Karibian saarilla, ja myrsky saapuu ennusteiden mukaan viikonlopun aikana Floridaan voimakkaana hurrikaanina. Matkustajavakuutukset korvaavat tietyin edellytyksin matkasuunnitelmien muuttumisia.

Sääilmiöstä johtuvan matkasuunnitelmien muuttumisen osalta korvausta voi hakea OPn verkkopalvelussa.

Lähdön odottaminen

Jos on jo lähtenyt matkalle ja lento (tai muu kulkuneuvo, johon on varannut matkan) ei hurrikaanin vuoksi pääse lähtemään ajallaan, voi Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksesta hakea korvausta vaihtoehtoisen reitityksen kuluista, jos viivästyksen kesto on neljä tuntia tai enemmän. Useimmista muista matkustajavakuutustuotteista voi saada pienen kulukorvauksen omavastuuajan kuluttua.

Matkalta myöhästyminen

Jos menettää jatkoyhteyden hurrikaanin vuoksi, voi tästä aiheutuneista ylimääräisistä matka- ja majoituskuluista hakea korvausta matkustajavakuutuksen perusteella. Korvausta on kuitenkin aina haettava ensisijaisesti matkanjärjestäjältä tai muulta palveluntarjoajalta.

Matkan peruuntuminen ja matkan keskeyttäminen

Matkan peruuntuminen tai ennenaikainen matkalta palaaminen korvataan pääsääntöisesti silloin, kun se johtuu terveydentilaan liittyvistä syistä. Jos matkalle ei halua lähteä tai jo alkaneen matkansa haluaa keskeyttää sääilmiön, kuten hurrikaanin vuoksi, ei tätä korvata matkustajavakuutuksesta.

Evakuoinnista aiheutuneet kulut

Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta voi hakea korvausta evakuoinnista aiheutuneista matka- ja majoituskuluista. Suomen ulkoministeriön, Suomen lähetystön tai muun vastaavan viranomaisen on kuitenkin tullut huomioida evakuointiin johtanut tapahtuma ja suositella tapahtuman vuoksi poistumista matkakohteesta.

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön