Sisäänkirjautuminen

Henkilöasiakkaat  >  Lainat  >  Asuntolainalaskuri
 
 

Asuntolainalaskuri

"Avain unelmiesi kotiin"

Miksi asuntolaina kannattaa ottaa Osuuspankista?

  • Meiltä saat asuntolainan, joka joustaa elämäntilanteidesi mukaan. Voit tarvittaessa pitää vapaata lainan lyhennyksistä ja säästää lainanmaksun rinnalla tulevia hankintoja varten.
  • Saat asuntolainaasi takaisinmaksuturvan, jonka avulla selviydyt lainan hoidosta esimerkiksi työttömyyden tai sairausloman pienentäessä talouden tuloja. Voit myös suojata lainasi korkojen nousulta.
  • Osuuspankin asuntolaina lasketaan mukaan OP-bonuksia kerryttävään asiointiin. Kertyneillä bonuksilla maksetaan esimerkiksi lainan palvelumaksuja, Pohjolan vakuutuksia sekä OP-Kiinteistökeskuksen välityspalkkioita.

Laske sinulle sopiva asuntolaina

e
Haluan laskea lainan
kuukausierän
ajan
Laina-aika

Suunnittelemasi laina-aika. Suositeltava asuntolainan laina-aika on enimmillään 20 vuotta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli 20 vuotta ei ole tarpeisiisi sopiva.

Kuukausierä

Suunnittelemasi lainan kuukausittainen kustannus.

Korkoprosentti

Laskurin automaattisesti antama korkoprosentti on tämän hetkinen oletuskorko asuntolainalle (12 kk euribor + asiakaskohtainen marginaali). Voit muuttaa korkoprosenttia ja kokeilla, miten korkotason muutokset vaikuttavat lainaan.

Lainan korko tarkennetaan lainahakemuksen perusteella annettavassa tarjouksessa.

Suuntaa antava laskelma
e/kk
Kuukausierä
vuotta
Laina-aika
0
Varaudu riskeihin luoton takaisinmaksuturvalla

Takaisinmaksuturvan laskeminen epäonnistui. Yritä uudelleen.

0 e/kk Turvatun lainan kuukausierä yhteensä:

+ e
OP-bonuksia voi kertyä ensimmäisenä vuonna

OP-bonuksia kertyy automaattisesti omistaja-asiakkaalle, jolla on OP-bonuksiin oikeuttavaa pankki-ja/tai vakuutusasiointia.

Asioinnilla tarkoitetaan esimerkiksi lainojen, säästöjen ja OP-Visan Credit-ominaisuudella maksettujen ostosten yhteismäärää. Asiointiin lasketaan mukaan myös kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut.

OP-bonuksilla maksetaan pankkipalveluita, kuten lainan palvelumaksuja. Lisäksi bonuksia käytetään kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuihin sekä OP-Kiinteistökeskuksen palkkioihin.

OP-bonukset on laskettu ensimmäisen vuoden osalta tällä hetkellä voimassa olevien bonussääntöjen mukaisesti. Laskelmassa on huomioitu ensimmäisenä vuonna maksamasi kuukausierät.

Tasaerä Lyhennystapa:

Tasaerä. Kuukausierä pysyy vakiona, mutta laina-aika voi muuttua korkojen muuttuessa.

Todellinen vuosikorko:

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki luoton kustannukset vuotuiseksi koroksi muutettuna. Oman lainasi korko ja muut ehdot tarkennetaan sinulle lainahakemuksesi perusteella annettavassa tarjouksessa.

Tässä laskelmassa luoton kustannuksina on käytetty toimitusmaksuna 0,40% luoton määrästä (minimi 250,00) ja 2,20 euron hoitokulua.

e Arvioitu kokonaiskustannus:

Ilmoittaa paljonko lainan takaisinmaksaminen kuluineen ja korkoineen kustantaisi antamillasi tiedoilla.

Hae lainaa

Tämä lainalaskelma on vain suuntaa antava. Lainan korko ja muut ehdot tarkennetaan lainahakemuksen perusteella annettavassa tarjouksessa.

Lainan määrä: {{paaoma}} e
Takaisinmaksuturvan kattavuus: {{kattavuus}} e
Vakuutusmaksu: {{kkmaksu}} e/kk
{{pvmaksu}} e/pvä

Lainasta voit vakuuttaa enintään 200 000 euroa, vakuutuksen kuukausikorvaus on enintään 1 500 euroa ja vakuutusaika enintään 30 vuotta. Jos luottosi on suurempi, niin pankkisi auttaa sinua sopivan turvaratkaisun valitsemisessa.

{{min}}
{{med}}
{{max}}

Takaisinmaksuturva

Vakuutettavia henkilöitä

yksi
kaksi

Vakuutettavan ikä

Vakuutettavien iät

Vakuutuksen saadakseen vakuutettavan tulee olla 18-59-vuotias.

Laaja takaisinmaksuturva kattaa lainanottajan suurimmat riskit:

  • Turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalta - auttaa lainan kuukausierien maksamisessa.
  • Turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta - maksaa pois jäljellä olevan vakuutetun luoton.

Ota askel kohti unelmaasi

Asuntolainahakemus kannattaa täyttää heti, vaikka et vielä tarkalleen tietäisikään esimerkiksi uuden asunnon hintaa. Verkossa täytetty hakemus on vasta tarjouspyyntö - se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Voit myös varata ajan neuvotteluun, jolloin jatkamme puhelimitse, videoneuvottelun avulla tai henkilökohtaisella tapaamisella. Ota yhteyttä, niin lähdetään yhdessä toteuttamaan asuntounelmiasi!

Hae asuntolainaa ja allekirjoita lainan sopimukset sähköisesti

Nyt voit allekirjoittaa uuden lainan sopimukset sähköisesti – vaikka omalta kotisohvaltasi! Lainaneuvottelu ja allekirjoitukset voidaan halutessasi hoitaa alusta loppuun verkossa, ja sinun tarvitsee tulla konttorille vasta kaupanteon yhteydessä. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi. Asuntolainan myöntää Osuuspankki.

Asuntolainan kokonaiskorko muodostuu viitekorosta sekä pankin hinnasta lainalle (marginaali). Valitsemalla asuntolainallesi viitekoroksi esimerkiksi 12 kuukauden euriborin, tiedät kokonaiskorkosi aina tarkalleen vuodeksi eteenpäin.

Lainallesi sovitaan sopiva laina-aika, lyhennystapa ja kuukausierä. Yleisimmät lyhennystavat ovat tasaerä ja muuttuva annuiteetti.

Lainan kuukausierän olisi hyvä olla enintään 35 prosenttia kuukausittaisista nettotuloistasi, ja maksukyvyn tulisi kestää myös korkojen nousu. Kuukausierä on hyvä mitoittaa niin, että sen rinnalla voit laittaa sinulle sopivan summan kuukausittain säästöön tulevia tarpeita varten.

Lainalle tarvitaan vakuus, joka turvaa sen takaisinmaksun pankille. Ostettava asunto kattaa suurimman osan (yleensä 70 %) lainastasi. Loppuosalle saatetaan tarvita lisävakuutta.

Asuntolainan lisävakuudeksi on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Voit hakea lisävakuudeksi Osuuspankin luottotakausta, valtion antamaa takausta tai hyödyntää esimerkiksi läheistesi antamaa vakuutta, kuten asuntoa. Vakuus voidaan myöhemmin vaihtaa, jos vakuutena ollut asunto esimerkiksi myydään.

  1. Osuuspankin luottotakaus, max 25 000 e/henkilö. Luottotakauksesta maksetaan vuosimaksua, jonka maksamiseen käytetään OP-bonuksia.
  2. Valtiontakaus, max 85 %:lle asunnon hankintahinnasta. Takauksen suuruus enintään 50 000 e/asunto. Valtiontakauksesta maksetaan kertamaksu lainan noston yhteydessä.
  3. Läheistesi antama vakuus esimerkiksi asunto tai muu varallisuus

Pitkän laina-ajan kuluessa voi sattua kaikenlaista. Odottamattomista ja haastavista elämänmuutoksista kuten sairaudesta, työttömyydestä tai lainakumppanin kuolemasta selviät taloudellisesti, kun olet varautunut niihin ennakolta.

Takaisinmaksuturva kattaa lainanottajan suurimmat riskit. Se koostuu kahdesta vaihtoehdosta:

  • Turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalta - auttaa lainan kuukausierien maksamisessa.
  • Turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta - maksaa pois jäljellä olevan vakuutetun luoton.

Voit varautua korkojen nousuun etukäteen sopimalla lainallesi esimerkiksi kiinteäkorkoisen jakson tai korkokaton.

Voit varautua korkojen nousuun etukäteen sopimalla lainallesi esimerkiksi kiinteäkorkoisen jakson tai korkokaton.

Elämäntilanteissa saattaa tapahtua muutoksia, jotka vaikuttavat lainan maksamiseen.

Tilanne Ratkaisu

Elämäntilanteiden muutokset, kodin tai perheen hankinnat

Säästäminen lainanmaksun ohella

Kulutusluotto

Omaisuusvahingot

Pohjolan Mittaturva

Lainan maksuvaikeudet

Maksuerän pienentäminen

Lyhennysvapaa

OP-Kiinteistökeskus myy asuntosi

Kutsu kiinteistönvälittäjämme käymään jo siinä vaiheessa, kun vasta haaveilet asunnon vaihtamisesta. Autamme sinua suunnittelemaan sopivan aikataulun asuntosi myynnille ja uuden ostamiselle. Kun nykyinen asuntosi saadaan myyntiin, suunnitelmat uuden kodin rahoittamisesta ja vakuuttamisesta onnistuvat sujuvasti ja aikataulu pitää.

»Ota yhteyttä (opkk.fi)

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön